Ingrediente :
1 pachet biscuiti de ciocolata ( din cei grosi si moi ),
500 ml lapte pentru frisca,
50 ml apa clocotita,
1 cutie budinca de ciocolata ( 4-5 linguri )
1 cutie compot de piersici sau caise ( 142 ml. ),
1 pliculet de gelatina 8 gr.
4 linguri de zahar pudra,
1 lingurita extract de menta verde ( da savoare desertului )
Mod de preparare :
1.Se imbraca interiorul unei forme dreptunghiulare cu folie transparenta, astfel incat sa depaseasca cu cel putin 15 cm marginile formei.
3. Se pune cutia cu budinca de ciocolata peste sirop si se amesteca, iar apoi se adauga fructele taiate cubulete si o lingurita de extract de menta.
4. Se bate frisca cu 4 linguri de zahar pudra.
5. Peste frisca, se toarna apoi incet amestecul 3, mestecand usor cu lingura de jos in sus pana se va incorpora toata frisca.
6. Se incepe montarea in tava punand jumatate din compozitia creata, avandu-se grija sa se astupe toate golurile formate si sa se egalizeze suprafata.
7. Se dispun biscuiti pe randuri in picioare, cam la distanta de 1.5 cm unul de celalalt.
8. Se varsa apoi deasupra biscuitilor crema ramasa, se umple bine la colturile formei si se bate putin de masa, tava cu continutul pentru a indeparta bulele de aer create.
9. Se imbraca apoi crema cu pelicula tranparenta si se pune in congelator pentru cel putin o zi.
10. In momentul servirii, se indeparteaza pelicula de plastic, se aseaza desertul pe un platou si se orneaza cu fructe, cu sirop de fructe sau ciocolata dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia.
Atentie :Se taie felii de cel putin 1,5 cm grosime cu un cutit foarte subtire si umezit in apa calda.
0 comentarii:
Publier un commentaire