Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 3 juillet 2009

Dulceata de cirese / Confiture de la cerise


Ingrediente:
2,500 kg.cirese fara samburi,
2 kg. zahar,
zeama de la o lamaie mare


1. Se spala bine ciresele, se scurg de apa, se curata de codite, se taie fructele jumatati si se scot samburii.
2. Se pun apoi in cratita in care se va fierbe dulceata, un rand de cirese, unul de zahar repetand pana se termina fructele. Se acopera cu un strat gros de zahar. Deasupra se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Se dau la rece pentru circa 5-6 ore.
4. Se pune la fiert lasandu-se mai intai la foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi pe foc mai iute. Se amesteca usor cu o lingura mai lata in varf. Cand da in clocot, se ia spuma si apoi se adauga zeama de la inca o jumatate de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga.
5. Se incearca punand cateva picaturi de sirop pe o farfurioara rece. Dulceata este gata atunci cand picaturile de sirop raman bob ( adica asa cum le-ati pus si nu mai curg ).
6. Borcanele se spala din timp si se pun sa se usuce bine pe marginea sobei. Cand dulceata este gata, se toarna calda in borcane si se capseaza, iar apoi se pun in patura pana a doua zi.






3 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design