Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 9 août 2009

Paine rapida cu masline si parmesan/ Paine aux olives et au parmesan

Reteta este inspirata din “Recipe by Pocahontas”, dar personalizata.
Ingrediente pentru aluat :
280 gr. faina
280 gr. iaurt gras
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
10-15 masline negre fara sambure si taiate felii.

Ingrediente pentru ornat :
1 ou pentru uns pe deasupra
50 gr. parmesan.




Se amesteca foarte bine intr-un recipient toate « Ingredientele pentru aluat », pana cand aluatul devine moale si elastic.
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec (daca doriti ca painea sa o folositi la sandwichiuri) sau o tava rotunda si se toarna compozitia.
Se unge cu ou batut pe deasupra si se presara din abundenta parmesan.
Se da la cuptor, la 375 grade Fahrenheit, pentru cca 30 minute. Este coapta dupa ce va trece de testul scobitorii. Daca se rumeneste prea tare pe deasupra, iar interiorul nu este copt, acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati-o in cuptor in continuare.

Este o paine delicioasa si aromata, pe care o veti servi cu placere si a doua zi.


4 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design