Mes gâteaux

Mes gâteaux

jeudi 5 février 2009

Double tartelette au chocolat / Islere inimioara



Reteta pentru "Islerele inimioara" este rezultatul unor combinatii de retete privind ingredientele si adaptand cantitatile conform cerintelor.

Reteta pentru "Glazura de ciocolata" este a mamei mele si o folosesc cu succes la multe prajituri si torturi.

Aluatul pentru biscuiti:
200 gr. faina
150 gr. unt
75 gr. nuca macinata
80 gr. zahar pudra vanilat
1 galbenus de ou
1 lingurita praf de copt
2 linguri rom
2 linguri smantina
sare.

Mod de preparare:
1. Untul se freaca intr-un vas cu zaharul si putina sare.
2. Se adauga galbenusul si smantana si se amesteca bine.
3. Se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt, apoi romul, se amesteca si se da la rece cca 40 minute.
4. Pe planseta de lucru se presara din destul faina si aluatul se intinde intr-o foaie groasa cam de 5-6 mm.
5. Din foaia obtinuta se decupeaza forme, iar resturile ramase se aduna, se amesteca si se intinde din nou. Se repeta operatiunea pana se termina aluatul.
6. Formele obtinute se coc in tava cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina, la 350 grade Fahrenheit cca 10 minute.
7. Biscuitii se racesc si se lipesc intre ei cu crema.



Crema:
150 ml. lapte
2 linguri faina
2 galbenusuri de ou
100 gr. zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri cacao
125 gr.unt
2 linguri rom.

Mod de preparare:

1. Se amesteca laptele cu faina si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa ca o “ciulama” si se da la rece.
2. Untul se freaca impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cu galbenusurile, apoi se adauga cate putina “ciulama” din lapte.
3. La final se pun 3 linguri cacao si 2 linguri rom.
4. Apoi se pune crema intr-un vas rezistent si se pune pe foc, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa, devenind fina si mai inchisa la culoare. Crema se da la rece pana nu mai curge si se umplu islerele.

Glazura de ciocolata:
100 gr. zahar,
100 gr. unt,
3 linguri lapte,
3 linguri cacao.

Se amesteca toate intr-o craticioara si se fierb la foc mic cca 5 minute.
Se toarna calda peste islere. Timpul de intarire al ciocolatei este de cca.8 – 10 ore.


6 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design