Mes gâteaux

Mes gâteaux

samedi 14 février 2009

Tort St.Valentine dedicat iubitului meu sot










PANDISPAN

Ingrediente:
6 oua,
5 linguri faina,
2 linguri de cacao,
6 linguri zahar pudra vanilat,
½ lingurita coaja de lamaie,
1 praf de copt.
Mod de preparare:

1. Se bat ouale intregi cu zaharul pudra vanilat, bine de tot, pana se fac ca o crema si volumul lor creste considerabil. Se adauga coaja de lamaie.
2. Se adauga in ploaie faina amestecata cu un praf de copt si se mai amesteca putin pana la omogenizare. Se adauga 2 linguri de cacao trecuta initial prin sita.
3. Se unge cu unt o tava "inimioara" pentru tarta si se tapeteaza cu faina.
4. Se toarna compozitia in tava si se coace cca 25 - 30 minute la 380 grade Fahrenheit.
5. Se scoate pe un gratar sa se raceasca.

CREMA
Ingrediente:
500 ml. lapte,
3 linguri faina,
2 linguri cacao,
5 linguri zahar,
100 gr.unt,
2 linguri rom,
80 gr. nuca macinata.

Mod de preparare:
1.Se dizolva faina, cacao si zaharul cu putin lapte si se freaca bine pana se obtine o pasta.
2.Se toarna restul de lapte pana se omogenizeaza si se puna pe foc pana se obtine o budinca.
3.Se da la o parte si dupa ce se mai raceste putin se pune untul taiat cubulete si romul. Se amesteca pana ce untul s-a topit complet .
4.Se imparte apoi crema in 2 parti: o parte se amesteca cu nuca si se foloseste ca si crema de umplutura a tortului, iar cu cealalta parte de crema se imbraca si se orneaza tortul.

Am mai folosit pentru ornarea tortului frisca si gel alimentar, iar pentru insiropare suc de fructe cu foarte mult rom.


0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design