Mes gâteaux

Mes gâteaux

lundi 9 février 2009

Paprikas de pui a la Davella (cu aripioare picante)

O particularitate a paprikasului preparat de mine este ca sosul nu contine paprika, iar aripioarele de pui le tavalesc prin faina amestecata cu paprika ( ½ dulce, ½ picanta) si le prajesc in ulei incins.

Ingrediente pentru 4 persoane:
8 aripi de pui taiate in doua,
4-5 fire de ceapa verde,
1 ardei rosu capia,
1 rosie mare decojita,
2 linguri de pasta de tomate,
50 ml.ulei,
patrunjel verde tocat.


Mod de preparare:
1. Se tavalesc aripioarele prin faina cu paprika si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Se dau la o parte.
2. Se taie ceapa si ardeiul si se calesc in 2 linguri de ulei.
3. Apoi se completeaza cu ½ litru de apa, se acopera si se mai fierbe cca.5 minute.
4. Intre timp se prepara galustele si se fierb in sosul format.


5. Cand sunt fierte se adauga rosia decojita si taiata cubulete si pasta de tomate si se mai fierbe inca 2-3 minute.
6. Se introduc cu grija in sos aripioarele, se mai da un clocot, se da apoi la o parte si se pune verdeata.

Galustele pentru 4 persoane: ( folosesc aceasta reteta si pentru galustele din supa )
2 oua ,
½ lingurita vegeta,
50 g faina.

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga vegeta si apoi galbenusurile unul cate unul si faina cat sa dea consistenta galustelor. Se pun cu o lingurita galuste din coca de mai sus, una cate una, inmuind de fiecare data lingurita in sos.


2 comentarii:

Anonyme a dit...

Gustos, frumos, sosos...mmmmmm am venit cu franzeluta!!!

DAVELLA CULINAR a dit...

Te astept cu franzeluta! Si mie mi-ar place sa gust din mancaricile tale, cred ca ai tai te venereaza...Bye Nina!

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design