8 aripi de pui taiate in doua,
4-5 fire de ceapa verde,
1 ardei rosu capia,
1 rosie mare decojita,
2 linguri de pasta de tomate,
50 ml.ulei,
patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
1. Se tavalesc aripioarele prin faina cu paprika si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Se dau la o parte.
2. Se taie ceapa si ardeiul si se calesc in 2 linguri de ulei.
3. Apoi se completeaza cu ½ litru de apa, se acopera si se mai fierbe cca.5 minute.
4. Intre timp se prepara galustele si se fierb in sosul format.
6. Se introduc cu grija in sos aripioarele, se mai da un clocot, se da apoi la o parte si se pune verdeata.
½ lingurita vegeta,
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga vegeta si apoi galbenusurile unul cate unul si faina cat sa dea consistenta galustelor. Se pun cu o lingurita galuste din coca de mai sus, una cate una, inmuind de fiecare data lingurita in sos.
2 comentarii:
Gustos, frumos, sosos...mmmmmm am venit cu franzeluta!!!
Te astept cu franzeluta! Si mie mi-ar place sa gust din mancaricile tale, cred ca ai tai te venereaza...Bye Nina!
Publier un commentaire