Mes gâteaux

Mes gâteaux

mercredi 15 juillet 2009

Gâteau au fromage ricotta et aux cerises / Placinta cu cirese si ricotta



Pentru aluat:
5 linguri zahar
5 linguri faina ( aluatul putin mai gros decat cel de la clatite)
4-5 linguri iaurt
100 g unt topit
100 ml lapte
2 oua
1 plic zahar vanilat
1 praf de copt amestecat in faina

Pentru umplutura:
250 g branza ricotta
200 g zahar
3 oua
3 linguri smantana

500 g cirese coapte si frumoase
Mod de preparare:
Ouale si putina de sare se amesteca cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga apoi pe rand zaharul, iaurtul, untul si vanilia.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru cca 10 minute la cuptorul incins la 375 grade Fahrenheit ( pana face crusta ).
Pentru umplutura de branza se pun toate ingredientele la mixer si se amesteca bine pana se obtine o crema fina.
Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si apoi ciresele curatate de samburi si taiate jumatati.
Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru inca 30 minute pana se rumeneste frumos, devenind aurie.
Dupa ce se raceste complet, se pudreaza cu zahar si se taie bucati in formele dorite.

5 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design