Mes gâteaux

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samedi 9 janvier 2010

Tarte savoureuse au yogourt, raisins secs et aux amandes / Placinta gustoasa cu iaurt, stafide si migdale




“Placinta cu iaurt” este o reteta pe care am intalnit-o pe foarte multe site-uri culinare dragi mie, cum ar fi:
http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2008/03/placinta-creata-cu-iaurt.html
http://diamondlovescuisine.blogspot.com/2009/04/placinta-cu-iaurt.html
http://gabrielacara.blogspot.com/2009/03/placinta-cu-iaurt.html
http://mona-monasp.blogspot.com/2008/11/placinta-cu-iaurt-stafide-si-mac.html

Placinta aceasta este un desert dulce foarte usor si gustos, aromat si usor insiropat.
Mi-am propus sa-i rasfat pe cei dragi cu acest bunutz dulce si i-am dat retetei nota mea personala. Si cam asta a iesit:

Ingrediente:
½ pachet foietaj de placinta
8 oua
750 ml iaurt simplu 2% grasime
8 linguri zahar
100 gr. stafide inmuiate in esenta de rom
2-3 plicuri zahar vanilat
unt topit (pentru uns foile si tava)
50 gr. migdale ( obtional )

Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga iaurtul si stafidele.
Se unge o tava cu unt, se aseaza 4 din foile de placinta, fiecare unsa cu unt topit, se toarna crema de ou cu iaurt, se aseaza inca 4 foi (fiecare unsa cu unt topit , inclusive ultima pe deasupra.
Eu am presarat deasupra migdale.
deasupra.
Se poate servi calda sau rece dupa preferinta.

Tarte savoureuse au yogourt, raisins secs et aux amandes

Ingrédients:
8 oeufs
½ paquet de pâte feuilletée
750 ml yogourt natur 2%
8 cuillères à soupe de sucre
100 g. raisins secs trempés dans l'essence de rhum
2-3 sachets de sucre vanillé
beurre fondu (pour les feuilles huilées et plateau)
50 g. d'amandes effilées (obtional)

Préparation:
Mélanger les oeufs avec le sucre et le sucre vanillé. Ajouter le yogourt et raisins secs. Il s'agit d'un plateau graissé avec du beurre, mettre 4 feuilles de la tarte, chaque frotté avec du beurre fondu, verser la crème d'œufs avec le yogourt, puis placez une autre 4 feuilles (chacune avec du beurre fondu frotté, y compris la dernière ci-dessus. J'ai saupoudré le dessus d'amandes effilées en tapotant légèrement la surface pour les enfoncer . Cuire 30 à 35 minutes dans un four préchauffé à 350°Fahrenheit.
Vous pouvez servir chaud ou froid à votre goût.






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