Mes gâteaux

Mes gâteaux

jeudi 14 janvier 2010

Chiftelute din peste cu susan / Boulettes de poisson avec de sésame

Ingrediente (pentru cca 5o de bucati):
400 gr carne de peste fiert fara oase si piele
4-5 cartofi rosii fierti
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
2 oua
Susan alb
Sare
Piper
10 gr. unt

Mod de preparare:
Cartofii fierti, decojiti si raciti se dau pe razatoarea mica, ceapa se taie foarte fin si se amesteca cu carnea fiarta de peste, care se paseaza cu furculita.
Peste compozitia de mai sus se adauga ouale, sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt.
Se amesteca bine. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si unsa bine cu unt.
Se uda ambele maini si se iau bucati din compozitia obtinuta din care se realizeaza chifletutele. Aceste bilute se trec prin susan alb si se aseaza una langa cealalta in tava.
Se coc in cuptor cca 40-50 minute la temperatura de 350 grade Fahrenheit.
Chiftelutele se pot servi calde sau chiar reci, pe post de aperitiv.



Ingrédients:
400 g de poisson cuit sans os et sans peau (passe avec une fourchette)
4 -5 pomme de terre rouge bouilli, cuit et passé sur un hachoir
1 bouquet de persil hache très fin
1 bouquet de l'oignon vert haché très fin
2 oeufs
sésame blanc
sel
poivre
10 g beurre
Préparation:
Bien mélanger à la main, tous les ingredients. Goûter pour le sel et le poivre.
Mouillez vos mains, prélevez un peu de farce et roulez pour obtenir de boulettes. Former des boulettes moyennes et les rouler dans le sésame puis les déposer sur une plaque de cuisson avec de papier cire beurre.
Sont cuits au four environ 40-50 minutes à 350 degrés Fahrenheit.
Les boulettes de poisson avec de sésame peut être servi chaud ou froid comme apéritif.

Chiftelutele le-am servit cu o salata speciala: Salata de artichaut, porumb si migdale
J'ai servi ces boulettes de poisson: Salade d’artichaut, maïs et aux amandes

Pofta buna !
Bonne appétit !


1 comentarii:

Momo a dit...

si chiftelele si salata sunt super!

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design