Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 29 octobre 2010

Mon gâteau pour Halloween / Tortul meu de Halloween


Les visiteurs de mon blog peuvent dire ... Je suis devenue folle!

MAIS ... À la demande d'une collègue anglophone, j'ai fait ce gâteau "hideux", plein d’"araignées" et d'autres étranges créatures... qui symbolisent Halloween.

Multi vor spune poate... ca am luat-o razna !!!!

DAR...La cererea unei colege de serviciu anglofone, am facut acest tort “hidos”, plin de “paianjeni” si alte aratari ciudate…care simbolizeaza sarbatoarea de Halloween.


Ca in fiecare an, pe 31 octombrie se sarbatoreste Halloween-ul. Cei care se bucura din plin de aceasta sarbatoare sunt in special copii. Ei sunt cei care asteapta cu nerabdare decorarea camerei sau a casei cu obiecte cat mai inspaimantatoare (paienjeni, schelete, lilieci), dau startul in confectionarea felinarului din dovleac si imbraca foarte mandri costumele special create pentru deghizarea din aceasta seara, urmand apoi sa ''colinde'' din casa in casa.

Cuvantul ''Halloween'' isi gaseste originea in Biserica Catolica, fiind o prescurtare a ''All Hallows Eve'' sau ''All Hallows Day'' (''Ziua tuturor sfintilor'') celebrata de catolici pe 1 noiembrie. Halloween-ul insa a aparut cu mult mai mult timp in urma, in zonele locuite de celti (teritoriul Irlandei de astazi, al Marii Britanii si partii nordice a Frantei). Potrivit unor legende in noaptea de 1 noiembrie sufletele celor morti reveneau pe pamant pentru a pune stapanire pe sufletele celor vii. Ca sa scape de sufletele fantoma, celtii isi paraseau casele si imbracau costume inspaimantatoare pentru a le speria si a nu fi recunoscuti.5 comentarii:

mirela a dit...

nu sunt fan eveniment,dar tortul ti-a iesit super,felicitari!!!

Lilly a dit...

Infricosator tortul, deci ti-ai atins scopul!

Bianca a dit...

Super tort!!! Infricosator de-a dreptul...exact ca si evenimentul pentru care a fost facut.,
Pupici,

Miha a dit...

Tortul este...infricosator! :)) Si delicios cu siguranta!

Gabriela a dit...

foarte fain tortul i-mi place!

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design