Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 22 mars 2009

Crêpes au rhum et à la confiture d'ananas et de la citrouille / Clatite cu rom si dulceata de ananas si dovleac

CLATITELE sunt unul dintre cele mai usor de preparat deserturi si de aceea reteta este cat se poate de banala si la indemana oricui. Rezultatul prepararii acestui delicios desert este ca nu ramane in farfurie si niciodata pe platou.



Ingrediente:
1 cana cu lapte,( sau apa minerala ),
1 ceasca de faina,
2 oua,
2 lingurite zahar,
2-3 lingurite cu rom,
2 lingurite ulei vegetal,
¼ lingurita sare,
50 gr.unt topit pentru uns tigaia.
dulceata de dovleac si ananas ( din productia proprie )

( sau orice alta umplutura doriti: gem, ciocolata, nuca macinata, etc)

Mod de preparare:
1. Intr-un bol se pune faina, la mijloc se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul, romul si laptele.
2. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase; se mai adauga 2 lingurite de ulei, amestecind intr-una. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana subtire.
3. Se ia o tigaie cu coada ( a mea este cam batranica ) si se infierbanta bine, apoi se unge cu unt topit si se toarna un polonic mic plin cu coca. Simultan se misca repede tigaia, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte folosind un cutit lat sau intorcand tigaia in sus, dintr-o miscare. ( CINE POATE…..)


4. Se fac pe rand toate clatitele pana se termina aluatul, punindu-le intr-o farfurie una peste alta. 5. Apoi se umplu clatitele una cate una cu dulceata, se fac sul si se aseaza pe un platou. Inainte de a se servi se pot pudra cu zahar pudra vanilat sau se pot orna cu ciocolata topita.

Dulceata mea de ananas si dovleac
Pofta buna la clatite !!!

1 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design