Pentru coca din care se fac mucenicii pentru fiert eu folosesc aluatul pentru taitei.
1 ou
75-100 ml.apa calda
7-8 linguri de faina.
In final va rezulta un aluat foarte elastic care sa nu se lipeasca de maini, deci usor de prelucrat.
Mod de prelucrare:
Se pudreaza masa de lucru cu faina si se imparte aluatul in 2-3 parti. Se ia fiecare parte de aluat si se imparte in bucatele mici, din care se fac snururi subtiri si se fac opturi sau rotocoale.
Pentru cei plati, de forma unor floricele, intindeti aluatul cu sucitorul si apoi taiati forme.
Cand apa incepe din nou sa fiarba, se pune dupa gust zaharul, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala si cuisoare.
Mucenicii sunt fierti cand incep sa se ridice deasupra. Inainte cu putin de a lua oala de pe foc, pentru savoare, eu mai adaug si un pumn de nuca taiata cu cutitul.
3 comentarii:
Hello Davella,
am venit si mai devreme sa-ti admir mucenicii din aluat de cozonac dar nu am mai avut cuviinte sa comentez. Cred ca 90% din gospodinele romance au postat MUCENICI... dar din nefericire pantru mine, nu pot decit sa admir ce faceti voi ca eu la aluat dospit nu ma incumet ...inca. Dar astia cu zeama si nuca si scortisoara sint mai usor de facut. Nu am mai mincat asa ceva de mai bine de 23 de ani, iar de facut nu am facut niciodata, nici mama mea, nici bunica mea, ci SRABUNICA...
sper sa-mi iasa macar "zeama"...hahaha
XO,Nina
hahahahahahahaha...
hai ca mi-a placut!!!
eu scriam pe blog la tine si tu la mine!!!!
Te pup si eu...
Buna Davella, tare buni sunt mucenici fierti !!..anul acesta nu am mai facut din acestia..am facut numai cei specifici zonei Moldovei..baietilor mei (sotul si baiatul..asa ii alint eu )le plac mai mult cei copti ..eu in schimb, imi plac cei cu zeama (ani de zile numai asa am mancat, acasa la mine)..acum parca imi pare rau ca mu am facut si din aceia fierti..uitandu-ma la ai tai, mi-ai facut pofta..dar nu este timpul trecut..poate imi fac si eu cativa..
te pup :)
Publier un commentaire