![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiYUyJAkQoPwQ2abXfTFhQI3A4rvxAsiaRGHNzMx0pEsAYP7JcZIGIFNNRRzfXJcyG-q47mjXYvU31NFrUjZUNg2JqqskwAVyydnQyb3aAjOqfIYjfW9H0AjZWA-eRLOzg0GgMuORsUA8/s400/Cozonaci.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNAbOkY4dYEReqFnxCUjOcZQm5akKI8Jg-wO_xwOu_uSE6UbJRtYE-II9cWxxJ4plw6hn5RJMTQyVr5FV0bnrV88ibv-00Bz8se_edqFpKBhVMV0jJimH1Ptbw8hbV2DFIiH2Z7tpExH4/s400/Felii+cozonac.jpg)
Am folosit masina de paine numai pentru framantatul aluatului de cozonac, restul am facut eu si cuptorul clasic.
Ingrediente:
1/2 cupa cu apa calduta,
2 lingurite esenta de rom,
½ cupa cu smantana 14% grasime,
3 oua mari la temperatura camerei,
½ lingurita coaja de lamaie
6 lingurite de zahar,
6 lingurite de margarina sau unt nesarat,(eu l-am topit un pic la microunde)
¾ lingurita de sare,
4 1/4 cupe de faina alba,
3 lingurite de drojdie pentru paine.
Pentru umplutura am folosit 150 gr. stafide si 100 gr. ciocolata cu lapte topita.
Mod de preparare:
1.- Se masoara cu exactitate ingredientele si se pun in cuva masinii conform ordinii scrise mai sus.
2.- Se introduce cuva cu ingrediente in masina de paine si se inchide capacul.
3.- Se alege programul 8 pentru “ aluat dulce ”.
4.- Se pune masina la treaba.
5.- Cand se aude beep-ul , se dezactiveaza masina, se scoate aluatul intr-un vas, se presara putina faina deasupra si se lasa la dospit cca 45 minute ( pana isi dubleaza considerabil volumul.).
Aluat dospit la apusul soarelui...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmpO1yGEFxMptcO9KBDm5hl8lggN58kSC9ut5174blHrWfvydgfk80qBTMxE4hzZW36jEu8A7rmCuodCZwBbhK1svpDKUbksaM9T61TzxSUe_0s3_UorkNjwpKZ4BKaIMKehyPXgwOMcw/s400/Aluat+dospit+la+apus+de+soare.jpg)
6.- Apoi se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei, se imparte in 4 parti si se formeaza 2 cozonaci cu umplutura dupa preferinta, apoi se pun in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina.
COZONAC CU STAFIDE
COZONAC CU CIOCOLATA
7.- Inainte de a-i baga la cuptor, i-am uns cu ou batut ca sa capete un luciu frumos. Am bagat apoi cozonacii la cuptor la temperatura de 375 grade Fahrenheit pentru cca 40 minute.
8.- Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa la racit cca. 20 minute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxeg2mWXirmqW1OlaC42bGXGj2ysEU04wBgeGE71dHsuXzCium-wg1IXxmzj4iPH3hJMtaW3yuaafReTjfoaLUhvaBXJ8n8FCPDIVRJV3ZfH8DkHJKhq65mS9MZqyWYljPcLtMG5r0XcE/s400/Cozonac+proaspat.jpg)
4 comentarii:
Hello Davella,
mmmmm....GROZAVI!!!
Sper sa fac si eu curind!
XO :):)
Merci NINA! A fost doar o proba cu masina de paine, dar pana la urma au iesit cozonacii...Pupici!
Il y a un petit clin d'oeil qui t'attend chez moi ma chère
Viens me rendre visite
Tourlou
Ginette
Uau, ce bine arata, ce pofta mi-ai facut de cozonac, dar trebuie sa rezist pina la paste. Si eu folosesc masina de piine la facut aluatul.
Publier un commentaire