Reteta cuprinde 2 etape:
A. Prepararea biscuitilor Amaretti
B. Prepararea cremei de ciocolata
A. Prepararea biscuitilor Amaretti
Ingrediente:
300 gr. zahar
300 gr. pudra de migdale
4 albusuri
10-15 ml. esenta de migdale
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 350 grade Fahrenheit.
2. Se bat albusurile spuma.
3. Se adauga zaharul, migdalele si amesteca usor. Se adauga esenta de migdale si se amesteca pana cand se obtine o pasta moale si omogena.
4. Cu pompa de ornat se pun bulgarasi din pasta obtinuta pe o tava tapetata cu hartie de copt, distantati unul de altul la cca 3 cm.
5. Se coc timp de 12 - 15 minute, pana primesc o culoare maronie.
Ingrediente:
150 ml. lapte
100 gr. zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri cacao
1. Se amesteca laptele cu faina si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa ca o “ciulama” si se da la rece.
300 gr de sucre
300 gr. poudre d'amandes
4 blancs oeufs
10-15 ml. essence d'amande
Chauffer le four à 350 degrés Fahrenheit.
Battre les blancs d'œufs en mousse.
Ajouter le sucre, les amandes et mélanger facilement. Ajouter l'essence d'amande et mélanger jusqu'à obtenir une pâte souple.
Faire des boulettes de pâtes et placez-les sur des plaques à pâtisserie recouvertes de papier sulfurisé, en les espaçant de 3 cm.
Faites cuire pendant 12 - 15 minutes environ.
B. Crème au chocolat
Ingrédients:
125 gr de beurre
100 gr de sucre en poudre très fine
2 jaunes d’oeuf
150 ml. de lait
3 cuillères à soupe de cacao
2 cuillères à soupe de rhum
125 gr.unt
2 cuillères à soupe de farine
1 sachet de sucre vanillé
Préparation:
Commencez d’abord par préparer une crème pâtissière : faites bouillir le lait avec la vanille. Travaillez les jaunes d’oeufs avec la farine, le cacao et le rhum, puis ajoutez le lait chaud en mélangeant bien.
Retirez du feu après ébullition et laissez refroidir la crème de manière à ce qu’elle atteigne la température ambiante.
À l’aide d’un fouet, travaillez le beurre et le sucre pour obtenir un mélange blanc et léger.
Puis, petit à petit, ajoutez la crème pâtissière presque froide en mélangeant très soigneusement.
Laissez refroidir un peu la crème au réfrigérateur, avant de garnir deux par deux les biscuits Amaretti.
8 comentarii:
Salut si felicitari pentru blog. Am o rugaminte. Am lansat campania Sustine blogosfera culinara. Pune si tu te rog widgetul pe site. Cu ajutorul lui poti cauta orice reteta in blogosfera culinara. Multumesc
Tres interesant ces Amaretti! Felicitari, de-abia asteptam unii asa de simpli si de minunati. Eu ii mai folosesc (pun deoparte pentru asta), putin mai vechi si zdrobiti, apoi inmuiati in unt cald, ca blat crocant la tortulete fresh. Dar sunt de cumparat, nu facuti de mine!? De acum voi face eu mereu! Multumesc! Si multumesc si pentru vizita si comentariu.
ce frumoase ti-au iesit!
Buna rau si Amaretti. Te invidiez ca aveti zapada la voi. Ce imi este dor sa fac un ingeras in zapada! Sarbatori fericite si o zi buna! Mersi ca ai gasit timp sa treci pe la mine. Cami
Va pregatiti sa vina Mos Craciun sa-l intampinati cu dulcegarii?Super!
Un premiu tare frumos te asteapta la mine!Te pup!
Oh, nu stiu cum sa fac altfel, decat aici, langa Amaretti. La mine pe blog va asteapta un premiu de sarbatoare pentru acest blog grozav, trebuie doar sa-l ridicati!
DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!
BUNA DAVELA
CE BINE ARATA CRED CA MERG BINE ACUMA DE SARBATORI :)
TE ASTEPATA 2 PREMII DE LA MINE PE BLOGUL MEU
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