2 cuillères de cannelle / 2 lingurite de scortisoara
dimanche 5 septembre 2010
Boulettes aux prunes / Galuste cu prune / Plum dumpling / Szilvás gombóc
Les “Boulettes aux prunes” est une recette roumaine sucrée.
Ingrédients / Ingrediente:
500 ml. d’eau / 500 ml. apa
500 gr. farine / 500 gr. faina
4 cuillères à soupe d’huile / 4 linguri de ulei
1/2 cuillère à café de sel / 1/2 lingurita de sare
1 oeuf / 1 ou
1 kg prunes + 200 gr sucre granule + 1 sachet de sucre vanillé / 1kg. prune + 200 gr. zahar tos + 1 plic zahar vanilat
50 gr. de beurre + 250 gr. chapelures + 50-100 gr. sucre / 50 gr.unt + 250gr. pesmet + 50-100gr. zahar
2 cuillères de cannelle / 2 lingurite de scortisoara
Préparation / Preparare:
Couper les prunes en deux, sorte les noyaux et farcir les pruneaux avec ½ cuillère à café de sucre./Se taie in doua prunele, se scot samburii si se umplu cu cate 1/2 lingurita de zahar.
Faire bouillir l’eau avec l’huile et le sel./ Se fierbe apa cu uleiul si sarea.
Quand l’eau commence à bouillir on ajoute lentement la farine tout en mixant pour ne pas avoir des boulettes./ Cand apa incepe sa fiarba, turnam "in ploaie" faina amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase.
Tout de suite après, on arrête le feu et on continue de mélanger pour obtenir une patte homogène, elle est un peu collante./ Oprim focul dupa ce am incorporat toata faina si am obtinut un aluat omogen un pic lipicios.
Quand la pâte va être froide, ajouter l’oeuf et mélanger./ Dupa ce aluatul se raceste, punem oul batut si amestecam.
Avec la pâte, il faut faire des boulettes rondes./ Pe o suprafata infainata, din aluat taiem rondele.
Dans chacune on insère un morceau de prune./ In fiecare rondela de aluat punem cate o pruna si strangem aluatul sub forma de galuste.
Placer les boulettes doucement dans l'eau bouillante./ Punem galustele la fiert intr-o cratita cu apa fiarta si le miscam din cand in cand sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Faire cuire jusqu'à ce que les boulettes montent sur la surface et enlever avec une cuillère encochée ; mettre de côté./ Galustele se fierb pana cand se ridica la suprafata si se scot cu mare grija cu ajutorul unei linguri strecuratoare.
Fondre le beurre dans une poêle.Ajouter la chapelure et les brunir à température moyenne.Une fois que la chapelure est brunie, ajouter le sucre et la cannelle. / Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se adauga pesmetul zaharul si scortisoara.
Enrobez ensuite les boulettes dans la chapelure mélangée au sucre et à la cannelle. Couvrir et chauffer dans le four jusqu'à ce que prêt à servir/ Apoi in pesmetul cald, se tavalesc galustele si se pun intr-un vas la cald ( sau in cuptor ) pana cand se vor servi.
Servir avec du sucre additionnel arrosé sur le dessus. / Se servesc calde presarate cu zahar si scortisoara.
Bon appétit ! Pofta buna!
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3 comentarii:
Iti multumesc pentru vizite si pentru ca ai acceptat premiile, Davella. Te admir foarte mult pentru tot ceea ce realizezi aici; este un taram de bunatati in toata regula. Iar la plecare imi permiti sa ma servesc cu o galusca, arata nemaipomenit!
minunate galustile..sunt ani de cand nu le mananc...foarte bune...duminica placuta
Draga mea, azi am descoperit acest site si sant foarte bucuroasa.Ai foarte multe retete interesante cu o prezentare impecabila.De cateva zile tot vreau sa fac galuste cu prune dar am tot amanat,mi-ar placea sa incerc aceasta reteta dar nu stiu franceza...!Cred ca o sa incerc sa traduc sa vad ce iese...hi hi.Te pup si tine-o tot asa!!!
Cu drag Lyana
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