Celle que je vous propose aujourd'hui est une tarte croustillante aux prunes. La tarte est constituée de pâte feuilletée, de tranches de prunes parfumées à la cannelle et à la vanille, le tout parsemé de sucre brun.
Va propun azi o delicioasa TARTA CU PRUNE, crocanta si zemoasa in acelasi timp.
Extrem de simplu de realizat si foarte economica!!!
Ingrediente:
1 rulou de foietaj
cca 20 prune taiate sferuri
zahar
scortisoara
vanilie
putin unt.
Mod de preparare:
Se unge cu unt o forma de tarta ( am folosit diametrul de 26 cm.), se aseaza foietajul si se decupeaza dupa forma rotunda, lasand marginile aluatului sa acopere si peretii formei.
Se presara scortisoara, vanilie si zahar brun (in functie de dulceata prunelor) si se formeaza un grilaj cu benzi din aluatul ramas. Se unge grilajul de aluat cu ou batut si se presara zahar tos pe deasupra.
Se coace la cuptor la 350 grade Fahrenheit cca 40 de minute (pana cand grilajul din aluat devine auriu).
3 comentarii:
Oau ce tarta apetisanta!!!!
Am sa iti fur ideea si am sa fac si eu.
Pupici de la Tg-Mures:)
Foarte simplu si rapid.Minunat. Pupici din Calgary.
Am facut si eu reteta si e excelenta. O recomand tuturor cu caldura!!!
Publier un commentaire