Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 3 juillet 2009

Dulceata de cirese / Confiture de la cerise


Ingrediente:
2,500 kg.cirese fara samburi,
2 kg. zahar,
zeama de la o lamaie mare


1. Se spala bine ciresele, se scurg de apa, se curata de codite, se taie fructele jumatati si se scot samburii.
2. Se pun apoi in cratita in care se va fierbe dulceata, un rand de cirese, unul de zahar repetand pana se termina fructele. Se acopera cu un strat gros de zahar. Deasupra se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Se dau la rece pentru circa 5-6 ore.
4. Se pune la fiert lasandu-se mai intai la foc mic pana se topeste tot zaharul, apoi pe foc mai iute. Se amesteca usor cu o lingura mai lata in varf. Cand da in clocot, se ia spuma si apoi se adauga zeama de la inca o jumatate de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga.
5. Se incearca punand cateva picaturi de sirop pe o farfurioara rece. Dulceata este gata atunci cand picaturile de sirop raman bob ( adica asa cum le-ati pus si nu mai curg ).
6. Borcanele se spala din timp si se pun sa se usuce bine pe marginea sobei. Cand dulceata este gata, se toarna calda in borcane si se capseaza, iar apoi se pun in patura pana a doua zi.






3 comentarii:

Geanina Codita a dit...

Am votat draga mea, 5 stele, am luat acasă şi un borcan cu gem, sunt fată strângătoare, te rog nu te supăra.

Măcar poza, dulceaţa de cireşe este preferata mea.

Pupici geaninoşi.

CamiWitt a dit...

Minunate mai sint cele facute de casa. Te rog sa treci duminica pe la mine sa ridici un car cu premii. o duminica placuta Cami

julia a dit...

Davella cu ce bunatati ne ispitesti tu pe noi...mmmm,ce pofta mi-ai facut.Trebuie sa ma pun pe treaba ca altfel....patesc ,ca greierele.
Citeva premii te asteapta sa le ridici (cind ai tu timp) daca nu cumva le ai deja.O vara Minunata iti doresc *-*!

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design