Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 25 janvier 2009

Mic dejun de duminica

Azi dimineata m-am trezit cu chef mare de gatit si m-am gandit sa-mi rasfat putintel familia cu ceva mai deosebit. Asa ca am pregatit 2 feluri de mancarica : una calda si....una rece, respectiv:

UNA CALDA: Quiche ( tarta ) cu sunca, champignon si biscuiti digestivi
SI
UNA RECE: Ardei capia rosu cu crema de branza



Incercati si vedeti ca merg minunat amandoua, una fiind calda ca si fel principal, iar cealalta rece...ca o salata.



Si acum........RETETELE!!!!!!!



Ardei capia rosu cu crema de branza

Ingrediente:
1 ardei capia rosu mare,
4 linguri branzica de vaci grasa si fina,
1 lingura maioneza,
1 catel de usturoi,
sare si piper,
5-6 masline verzi cu gogosar pentru ornare.

Mod de preparare:
Ardeiul capia se spala si se curata bine de seminte si nervuri.
Apoi se taie ardeiul pe din doua.
Se amesteca branzica de vaci cu maioneza, usturoi, sare si piper.
Se umple ardeiul cu crema de branza si se orneaza cu masline verzi.

Quiche ( tarta ) cu sunca, champignon si biscuiti digestivi

Ingrediente :
3 ciuperci champignon mari,
2 fire de ceapa verde,
2-3 felii de sunca taiata fideluta,
6 biscuiti digestivi diferiti,
50 gr. de cascaval mozzarella,
1 lingura parmesan,
3 oua,
2 linguri lapte,
2 linguri de patrunjel verde tocat,
1 lingura marar verde tocat,
2 linguri ulei,
piper
unt si faina pentru tapetat tava.

Mod de preparare:
Se preancalzeste cuptorul la 375 grade Fahrenheit.
Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa , sunca si ciupercile ( cca 5 minute ).
Separat intr-un castron se sfarama intre degete cei 6 biscuiti digestivi, se adauga amestecul calit, cascavalul, laptele, ouale si verdeturile.
Se pipereaza si daca mai este necesar se mai pune putina sare.
Se unge cu unt o tava rotunda si se tapeteaza cu putina faina.
Se pune amestecul in tava si se baga la cuptor.
Cand este aproape gata se presara pe deasupra parmesan.
Se coace timp de 30-35 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie si se serveste calda.
Pofta Buna !

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design