500 gr. antricot vita,
2 cepe albe mijlocii,
2 mere de soi rosu,
4 – 5 catei de usturoi,
2 foi de dafin,
75 ml ulei vegetal,
1 cana supa ( de pui, de vita sau vegeta )
½ lingurita sare,
¼ lingurita piper negru.
Pentru garnitura:
2-3 cartofi albi curatati si taiati sferturi,
200-300 gr. de legume ( morcovi baby, porumb baby, conopida, broccoli, etc.)
Mod de preparare:
1. Se curata ceapa si merele, se taie in felii groase si se aseaza pe fundul unui vas de Yenna cu capac.
2. Se taie carnea de vita in bucati, se sareaza , se pipereaza si se aseaza peste patul creat din ceapa si mere.
3. Se taie usturoiul feliute, se impaneaza carnea si se pun foile de dafin.
4. Se toarna apoi uleiul si supa si se introduce la cuptor la foc potrivit.
5. Timp de cca 2 ore se urmareste evolutia carnii si din 30 in 30 minute se intoarce carnea si se completeaza eventual sosul cu putina supa sau apa.
6. Cand carnea este gata ( intra furculita in ea ), se pun deasupra legume si 2 cartofi taiati sferturi, care se vor face la aburi si se reintroduce vasul pentru inca cca 20 minute la cuptor.
0 comentarii:
Publier un commentaire