Sarbatoarea de Sfantul Valentin ( 14 Februarie ) si cea de Dragobete ( 24 Februarie ) sunt dedicate celui mai pur sentiment din lume: iubirea. Una provine din America, cealalta face parte din traditiile romanesti. La fel ca si Sfantul Valentin, Dragobetele reprezinta ocrotitorul dragostei si al tinerilor indragostiti. Indiferent care este ziua pentru care optam sa o sarbatorim, sa ne gandim ca ambele au o semnificatie unica!
Ingrediente:
3 oua,
50 gr. faina,
60 gr. zahar pudra,
1 pliculet zahar vanilat,
1 lingurita coaja de lamaie,
4 lingurite dulceata de caise,
unt pentru uns tava,
sirop de zmeura sau capsuni pentru insiropat canturile prajiturii,
bomboane inimioara pentru ornament.
1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana se ingroasa compozitia.
2. Se adauga coaja de lamaie, apoi faina in ploaie si se amesteca bine.
3. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in aluatul facut anterior.
4. Se tapeteaza o tava unsa cu unt si se toarna compozitia intr-un strat gros de cca 1 cm. (eu am folosit o tava ce dimensiunile interioare de 25cm x 35cm )
5. Se coace la foc potrivit cca 20 minute, iar apoi se scoate pe un gratar de lemn.
6. Cat mai este calda se taie in 4 bucati si se incepe montarea, lipind partile intre ele cu gem de caise.
Sa aveti parte de multa iubire!
4 comentarii:
Foarte draguta prajitura!
XO, Nina
Te-am "vazut" cand ai intrat pe blogul meu si iti urez buna seara!
Deunazi mi-ai facut "pofta" cu prajiturelele pentru Valentine's Day, asa ca m-am pus pe treaba. Merci pentru aprecierea ta!
Davella am intrat prin alt blog acum.
Am avut noroc. Ti-am trimis un email.
Te pup, Nina
Hi Davella,
este bine ca la numai 3 anisori fetita ta sta pe linga tine. Are ce sa invete de la tine; v-a prelua stafeta in arta culinara! Bravo!!!
XO,Nina
Publier un commentaire