100 gr. mozzarella,
4 felii de jambon afumat,
2 fire ceapa verde,
4 rosii mici taiate felii,
50 gr. de unt,
1 lingura de patrunjel fin tocat,
sare si piper.
1. Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine.
2. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, iar jambonul se taie cubulete, apoi se calesc toate intr-o lingura de unt.
3. Patrunjelul se spala si se toaca foarte fin si se presara peste amestecul calit. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
4. Apoi palariile ciupercilor se umplu cu amestecul preparat. In fiecare palarie se adauga un varf de cutit de unt si putina sare.
5. Se scot din cuptor si deasupra fiecarei ciuperci umplute se pun dupa preferinta cate o felie de rosie sau de mozarrella sau amandoua.
Mod de servire:
Ciupercile umplute se pot servi ca atare, cu smantana, ca si garnitura la orice tip de friptura sau cu feliute de paine prajita frecate cu putin usturoi.
3 comentarii:
Draga Davella, de unde stii ca-mi plac ciupercile umplute??? ha,ha...
Sint topita dupa asa ceva!
O sa mai vin pe la tine!
Cu drag, Nina
Merci NINA, chiar te mai invit pe la mine. Acum am in minte sa "inventez" niste biscuitei negrii...Sper sa-mi iasa!? O zi buna iti doresc si spor la bunatatzuri!
Merci Davella pentru vizita. Nu este niciodata prea devreme cind este vorba de idei; la mine cam dau navala si trebuie sa creez ceva imediat...
XO,Nina
Publier un commentaire