Mes gâteaux

Mes gâteaux

samedi 24 janvier 2009

Aperitiv cu orez, pateu si ciuperci


Ingrediente :
1 cutie de pate ficat porc (cca 200 gr)
1 cana de orez (cana de ceai),
3 oua crude,
1 cutie ciuperci,
1 ardei gras rosu,
1 lingura faina,
½ pliculet praf de copt,
2 linguri de marar proaspat tocat fin,
2 linguri de patrunjel proaspat tocat fin,
2 linguri de ulei,
sare si piper dupa gust.


Mod de preparare :
1. Se caleste orezul putin in ulei. Se adauga putina apa si se fierbe - daca mai este nevoie, se mai adauga apa pe parcurs.( Eu folosesc orez cu legume congelat prefiert care trebuie doar putin calit in ulei).
2. Se toaca fin ardeiul gras, ciupercile, mararul si patrunjelul.
3. Se separa ouale, albusurile batandu-se spuma.
4. Intr-un vas se pune orezul, pateul, ouale, ardeiul gras, ciupercile, mararul si patrunjelul. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper.
5. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma, mestecandu-se usor pentru a nu distruge toate bulele de aer formate.
6. Se ia o tava mijlocie de chec, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in tava si daca doriti puteti sa ornati pe deasupra cu felii de ciupercute sau dupa cum doriti.
7. Se coace la foc potrivit 20 - 30 minute, pana cand face o crusta aurie.
8. Se serveste taiat felii de 1.5 cm grosime cald cu muraturi sau rece in combinatie cu alte aperitive.

Davella va doreste succes si pofta buna !

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design