Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 30 janvier 2009

Mancarica de pui cu gutuie


Ingrediente:
1 piept de pui mare fara piele si os,
1 bucata gutuie,
4 linguri de unt,
4 linguri de zahar,
2 linguri de faina,
2 linguri ulei,
1 plic zahat vanilat,
¼ lingurita scortisoara,
sare si piper.



Mod de preparare:

1.Gutuia se spala bine de puf, se scoate cotorul si se taie in feliute. Feliile de gutui se prajesc in 2 linguri de unt pana se inmoaie si se rumenesc putin. Se scot intr-un vas.

2. Pieptul de pui se taie bucatele, se sareaza si se pipereaza, apoi se prajeste cca 15 minute in acelasi unt in care au fost prajite feliile de gutuie. Se scot apoi bucatelele de pui peste feliile de gutuie.


3. Se face un sirop de zahar ars din apa, zahar si zahar vanilat.
4. Intr-o cratita potrivita se pun 2 linguri de faina, 2 linguri de ulei si 2 linguri de unt. Se amesteca putin pe foc, apoi se adauga siropul de zahar, scotisoara si untul in care s-au prajit puiul si gutuia. Se amesteca continuu pana se leaga putin sosul.

5. Se pun apoi bucatile de pui si de gutuie si se mai lasa 5 minute sa fiarba toate la un loc, apoi se ia de pe foc si se acopera.

Pofta buna!

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design