Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 9 janvier 2009

Ciuperci umplute cu jambon si mozzarella

Ingrediente:
500 gr. de ciuperci champion,
100 gr. mozzarella,
4 felii de jambon afumat,
2 fire ceapa verde,
4 rosii mici taiate felii,
50 gr. de unt,
1 lingura de patrunjel fin tocat,
sare si piper.

Mod de preparare:
1. Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine.
2. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt, iar jambonul se taie cubulete, apoi se calesc toate intr-o lingura de unt.


3. Patrunjelul se spala si se toaca foarte fin si se presara peste amestecul calit. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
4. Apoi palariile ciupercilor se umplu cu amestecul preparat. In fiecare palarie se adauga un varf de cutit de unt si putina sare.


Se aranjeaza frumos intr-o tava si se coc pana se inmoaie .
5. Se scot din cuptor si deasupra fiecarei ciuperci umplute se pun dupa preferinta cate o felie de rosie sau de mozarrella sau amandoua.


Apoi se mai introduc pentru inca 10 minute la cuptor.

Mod de servire:
Ciupercile umplute se pot servi ca atare, cu smantana, ca si garnitura la orice tip de friptura sau cu feliute de paine prajita frecate cu putin usturoi.


Davella va doreste Pofta Buna !

3 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design