Mes gâteaux

Mes gâteaux

samedi 2 mai 2009

Carne de vita marinata cu rondele de cartofi si lamaie


Ingrediente pentru sosul marinat ( 1 kg carne de vita )

- 350 ml apa fiarta
- 100 ml vin rosu sec sau demisec
- sucul de la o lamaie
- 2 - 3 frunze dafin
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita boabe piper multicolor
- 1 morcov taiat rondele
- 1 patrunjel radacina taiat rondele
- 1 telina mica radacina taiata rondele
- 1 ceapa rosie taiata sferturi

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se pune carnea avand grija sa fie acoperita complet de marinata si se lasa la rece (frigider) 1 - 2 zile.

Apoi intregul continut ( sos si carne ) se pune intr-un vas rezistent la foc foarte mic, se adauga 50 ml. ulei si se baga la cuptor pentru 5-6 ore. Daca sosul scade intre timp se mai completeaza cu supa de vita. ( Se poate face rapid din Knorr de vita cubulete).

Pentru obtinerea unui sos cat mai fin, eu am scos legumele.

Cand carnea este fiarta se adauga in sosul acesteia 3-4 cartofi albi taiati rondele.

Se serveste cu rondele de lamaie si patrunjel verde.

POFTA BUNA !

1 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design