Mes gâteaux

Mes gâteaux

lundi 2 février 2009

Tort “LOVE STORY” cu frisca si capsuni


Reteta pentru pandispan o am de la bunica mea si o folosesc cu succes la torturi si checuri in diverse combinatii. Daca se doreste pandispan cu cacao, se adauga si o lingura de cacao.

PANDISPAN
Ingrediente:
6 oua,
6 linguri faina,
6 linguri zahar pudra vanilat,
½ lingurita coaja de lamaie,
1 praf de copt.

Mod de preparare:
1.Se bat ouale intregi cu zaharul pudra vanilat, bine de tot, pana se fac ca o crema si volumul lor creste considerabil. Se adauga coaja de lamaie.
2.Se adauga in ploaie faina amestecata cu un praf de copt si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
3.Se unge cu unt o tava inimioara si se tapeteaza cu faina.
4.Se toarna compozitia in tava si se coace cca 25 - 30 minute la 380 grade Fahrenheit.
5.Se scoate pe un gratar sa se raceasca.


CREMA
Ingrediente:
150 gr. crema mascarpone
1 lingura cu zahar pudra vanilat,
1 iaurt mic cu capsuni,
4-5 capsuni mari taiati cubulete,
½ plic gelatina care se dizolva in putin suc de fructe.

Crema se obtine amestecand crema mascarpone cu zaharul vanilat si cu iaurtul.
Se pun capsunii taiati, iar apoi gelatina dizolvata in putin suc de fructe, se amesteca bine si se da la rece.

ASAMBLAREA TORTULUI :





1. Blatul racit se taie in 2 parti pe orizontala.
2. Se insiropeaza ambele felii de pandispan cu suc de fructe.
3. Se aseaza prima foaie de pandispan insiropata pe un platou si se intinde crema, apoi se pune cealalta felie de pandispan.

ORNAREA TORTULUI:
250 ml.frisca lichida batuta cu 4 linguri de zahar pudra.
250 gr. capsuni ( 10-12 capsuni mari )




4 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design