PANDISPAN
Ingrediente:
6 oua,
6 linguri faina,
6 linguri zahar pudra vanilat,
½ lingurita coaja de lamaie,
1 praf de copt.
Mod de preparare:
1.Se bat ouale intregi cu zaharul pudra vanilat, bine de tot, pana se fac ca o crema si volumul lor creste considerabil. Se adauga coaja de lamaie.
2.Se adauga in ploaie faina amestecata cu un praf de copt si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
3.Se unge cu unt o tava inimioara si se tapeteaza cu faina.
4.Se toarna compozitia in tava si se coace cca 25 - 30 minute la 380 grade Fahrenheit.
5.Se scoate pe un gratar sa se raceasca.
Ingrediente:
150 gr. crema mascarpone
1 lingura cu zahar pudra vanilat,
1 iaurt mic cu capsuni,
4-5 capsuni mari taiati cubulete,
½ plic gelatina care se dizolva in putin suc de fructe.
Crema se obtine amestecand crema mascarpone cu zaharul vanilat si cu iaurtul.
Se pun capsunii taiati, iar apoi gelatina dizolvata in putin suc de fructe, se amesteca bine si se da la rece.
ASAMBLAREA TORTULUI :
1. Blatul racit se taie in 2 parti pe orizontala.
2. Se insiropeaza ambele felii de pandispan cu suc de fructe.
3. Se aseaza prima foaie de pandispan insiropata pe un platou si se intinde crema, apoi se pune cealalta felie de pandispan.
ORNAREA TORTULUI:
250 ml.frisca lichida batuta cu 4 linguri de zahar pudra.
250 gr. capsuni ( 10-12 capsuni mari )
4 comentarii:
I LOVE YOUR "LOVE STORY" CAKE!!!
XOXO,Nina
Merci NINA, esti o scumpa ca intotdeauna. Si eu iubesc toate creatiile tale; sunt superbe!!!
Foarte frumos tortuletul tau :)
Multumesc mult AMALIA! Cand complimentul vine de la o maestra culinareasa ca tine inseamna ca sunt pe calea cea buna...O zi minunata si spor la gatit iti doresc!
Publier un commentaire