Mon blog utilise des cookies pour améliorer votre navigation. En continuant votre navigation, vous en acceptez l'utilisation OK En savoir plus

Mes gâteaux

Mes gâteaux

mardi 12 avril 2011

Pâtisseries salées à la féta grecque / Placinta Dobrogeana cu branza feta

INGREDIENTE

1 pachet de foi de placinta,

300 gr. de branza feta greceasca,

200 gr. branza mozzarella,

500 g smantana grasa ( se poate folosi si iaurt gras)

5 oua,

unt topit.

MOD DE PREPARARE

Se rade branza feta si mozzarella, apoi se amesteca cu 250 gr de smantana.

Din pachetul de foi de placinta se formeaza 5 pachetele a cate 4 foi fine de placinta.

Se imparte amestecul de branza in 5 parti.

Se ung cu unt topit, una cate una, 4 foi de placinta, se suprapun , se intinde uniform o parte din amestecul de branza si se ruleaza.

Se procedeaza identic pentru cele 5 pachete de foi, obtinandu-se 5 rulouri.

Se unge o tava cu unt din abundenta si se aseaza rulourile formate, incretindu-se usor. Se ciuruieste din loc in loc cu furculita si se ung rulourile cu unt topit.

Din cele 5 oua batute bine si 250 gr. de smantana se face o “ciulama” care se toarna peste rulouri.

Se introduce in cuptorul incins la 350 grade Fahrenheit si se coace, pana se rumeneste si nu mai poti de pofta ei….






2 comentarii:

yaya6 a dit...

tot ce e cu foi de placinta sant preferitele mele,cu mere,cu branza,cu nuci cu orice...o bucatica virtual iti fur,o zi buna

SWEET CAKE STUDIO a dit...

Vai ce bine arataaaaa!!!Multumesc din suflet pt reteta ,trebuie sa o fac si eu neaparat!!!Va tin la curent cum a iesit....pupici

Print Friendly and PDF
 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design