- 150 gr. branza feta ( tare ),
- 100 gr. mozzarrella ( optional ),
- 3 oua ( 2 oua pentru umplutura si 1 ou pentru uns deasupra ),
- 2-3 linguri smantana grasa,
- 50 gr.unt,
2. Adaugati sare si piper dupa gust.
3. Lasati tigaia pe foc cca15 minute la foc mediu, pentru ca umplutura sa ramana aproape uscata. La sfarsit adaugati mararul taiat marunt.
4. Separat se rade branza, se adauga smantana si ouale si se amesteca bine.
5. Cand spanacul s-a racit putin, se amesteca cu branza.
7. Ungeti foile cu unt topit si asezati-le una peste alta, astfel incat marginile foilor sa depaseasca tava. Se repeta operatiunea pana cand se suprapun 4-5 foi de foietaj.
9. Se repeta operatiunea cu inca un nivel de 4-5 foi de aluat peste umplutura de spanac si nu uitati ca foile sa le ungeti cu unt topi, cu exceptia celei de deasupra. Eu am uns pe deasupra cu ou si am presarat parmesan.
10. Se pune spanakopita in cuptor la foc mediu 325 grade Fahrenheit pentru cca 40 de minute.
3 comentarii:
Hello Davella,
scuze ca nu te-am bagat in seama de multa vreme;probleme cu PC-ul care cred ca s-au mai diminuat. Imi place tot ce ai gatit. Felicitari!!!
XO
Hello NINA, imi pare tare rau de PC-ul tau si sper ca nu pierzi prea mult timp cu asta. Chiar ma gandeam sa-ti trimit un e-mail; oricum sunt si eu mereu prezenta pe blog-ul tau minunat. O seara frumoasa!
Buna ziua,
Imi place reteta, dar am si eu o intrebare pe toate site-urile care m-am uitat, spanacul este congelat, eu vreau sa folosesc proaspat, cum procedez?
Va multumesc
Publier un commentaire