250 gr faina,
125 gr zahar,
100 gr unt ,
100 ml. lapte,
50 gr nuca de cocos,
2 banane foarte coapte ( pot fi chiar cu coaja neagra )
2 oua ,
1 praf de copt ,
2 pliculete zahar vanilat,
sare.
Pentru decor: miere, ciocolata, gel de fructe, bombonele decorative.
Mod de preparare:
Untul, zaharul si zaharul vanilat se freaca pana se formeaza o crema.
Mestecand bine, se adauga ouale unul cate unul, iar apoi cate o lingura de ulei.
Se pune apoi alternativ faina cu praful de copt si laptele si se amesteca pana la omogenizarea aluatului, iar apoi se adauga nuca de cocos.
Bananele se curata , se taie in rondele fine si se adauga la aluat.
Se ung cu unt 2 tavi speciale pentru briose si se tapeteaza cu faina, sau se pune hartie speciala pentru briose, dar vor fi mai greu de decorat.
Se varsa compozitia in cele 12 spatii si se coace la 380 grade Fahrenheit timp de cca 30 minute. Se verifica cu scobitoarea daca sunt coapte.
2 comentarii:
Davella, foarte frumos si SWEET,Bravo
Merci Nina, esti o draguta. Am un bun profesor la "Nina's Culinary Creations" !!!
Publier un commentaire