sâmbătă, 15 august 2009

Sufleu picant de vinete si parmesan / Soufflé épicé d'aubergines et de parmesan


Ingrediente:
1 vanata de 600-700 gr.
1 ceapa mare alba
1 ardei iute
4 linguri maioneza
2 oua
4 linguri pesmet
2 linguri parmesan
Sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Se curata de coaja vanata si ceapa, iar de la ardeiul iute se extrage cotorul cu semintele. Apoi se mixeaza in robotul culinar toate cele 3 ingredientele pana se va obtine o pasta grunjoasa.
Pasta obtinuta se amesteca cu celelalte ingrediente. Se unge cu unt o tava de chec si se tapeteaza cu putin pesmet. Se toarna amestecul obtinut in tava si se introduce la cuptor cca 45 minute la 350 grade Fahrenheit.
Sufleul se poate consuma cald cu sos de rosii sau rece asortat cu felii de rosii proaspete.

Ingrédients:
1 aubergine de 600 -700 grammes
1 gros oignon blanc
1 poivron fort
4 cuillères à soupe de mayonnaise
2 cuillères à soupe de chapelure régulière
2 oeufs
2 cuillères à soupe de parmesan râpé
Sel et poivre à votre goût.

Mode de préparation:
Couper l'aubergine en deux, retirer la chair et la mettre dans le récipient du robot culinaire ( jeter la peau ). Peler l’oignon, peler et épépiner le poivron et les réduire en purée au robot culinaire.
Ajouter le reste des ingrédients et mélanger bien.
Goûter et rectifier l’assaisonnement.
Huiler un moule à pain de taille normale, saupoudrer de chapelure et y verser la préparation.
Cuire dans un four préchauffé à 375 F/190 C, environ 45 minutes.
Servir le soufflé chaud avec une sauce tomate
ou assiette froide avec des tranches de tomate fraîche

Un comentariu:

Cami -Camila-Witt.... spunea...

Iar ceva bun cu vinete, multumesc pentru idee. O duminica placuta! Cami