Mes gâteaux

Mes gâteaux

jeudi 26 février 2009

Mancare de praz cu carne si masline verzi

Ingrediente:

3 fire de praz potrivite,
1 ceapa alba ,
1 ardei gras rosu,
1 rosie mare,
2 felii cotlet de porc fara os,
2 linguri pasta de tomate,
1 lingura miere,
1 lingura masline verzi umplute cu gogosar,
100 ml ulei vegetal,
sare, piper, vegeta,
patrunjel verde tocat.


Mod de preparare:
1. Se spala prazul si se taie in rondele de 1,5 cm grosime ( se foloseste mai mult partea alba si frageda a prazului ). Acestea se aseaza pe fundul unui vas rezistent si se acopera cu un sos format din 50 ml. ulei+50 ml. apa+½ lingurita vegeta si se baga la cuptor pana se inmoaie.

2. Intre timp se toaca ceapa solzisori , ardeiul fisiute si carnea cubulete, se adauga 50 ml. ulei si se calesc impreuna.

3. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam un pahar cu apa calda si se lasa sa fiarba carnea inabusit la foc potrivit. Se adauga apoi rosia decojita si taiata cubulete. Se lasa sa fiarba impreuna 10 minute, apoi se pune pasta de tomate, maslinele si mierea.
4. Adaugam prazul si mai completam cu apa cat sa il acopere, lasam sa mai dea 2-3 clocote.
5. La sfarsit condimentam dupa gust si presaram patrunjel verde tocat.

2 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design