Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 23 novembre 2008

Semilune cu nuca (reteta mamei mele, Mariana)



Ingrediente:
3 oua,
280 gr.zahar,
180 gr.unt,
200 ml.lapte,
300 gr.faina,
100 gr.nuci tocate,
1 lingurita cu coaja de lamaie,
1 pliculet de zahar vanilat,
1 praf de copt.
Mod de preparare:
Se amesteca timp de 15 minute: zaharul, untul, ouale , zaharul vanilat si 1 lingurita cu coaja de lamaie.(compozitia 1)
Se amesteca faina cu 1 praf de copt.
Se adauga faina si laptele peste compozitia 1.
Se unge o tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.
Toata compozitia formata se toarna in tava.
Se presara zahar tos si nuca taiata marunt.
Se coace la foc potrivit 400°F aprox.30 min., pana capata o culoare aramie.
Se taie calda cu paharul, dand prajiturelelor forma de semilune.

2 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design