Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 21 novembre 2008

Gâteau aux plums / Prajitura cu prune



Ingrediente:
200 gr.unt,
3 oua,
1 cana zahar,
325 gr faina ( 11 linguri cu varf ),
1 cana de lapte,
1 praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat,
1 lingurite rase cu coaja de lamaie,
500 gr prune ( se pot folosi si alte fructe: caise, visine, etc.).

Mod de preparare:
Se freaca spuma untul cu zaharul.
Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare.
Apoi se pune laptele, praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina.
La sfarsit se adauga cele 3 albusuri batute spuma.
Se toarna compozitia obtinuta in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Peste compozitie se pun jumatati de prune sau alte fructe.
Se preancalzeste cuptorul la 400°F si se coace 15 min., iar apoi inca 20 min. la 350°F.
Cand este rece se da cu zahar pudra din abundenta si se taie patratele.

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design