Postul este o perioada de purificare a organismului, de curatare si detoxifiere. In perioada Postului se exclud alimentele de origine animala: carnea, laptele, branzeturile, ouale, pestele. Se mananca in schimb legume, fructe, cereale. Retetele de post pot fi foarte gustoase si hranitoare daca stim cum sa le gatim. Noi va propunem cateva variante de a prepara legumele si ingredientele de post in, de la aperitive de post pana la deserturi si prajituri de post.
Am incercat sa concep pentru dumneavoastra un meniu saptamanal de post, gustos si hranitor, bazat pe retete delicioase, de la simple aperitive pana la deserturi apetisante.
· Fasole batuta
· Legume cu ciuperci sote
· Salata de cruditati
· Salata de vinete
· Salata orientala
· Zacusca de vinete, ciuperci sau fasole
LUNI
Ciorbita de cartofi
Pilaf de spanac cu orez
Mere coapte cu nuci
MARTI
Ciorbita de fasole uscata
Ardei umpluti cu orez si ciuperci
Salata de fructe asortata
MIERCURI
Ciorbita de fasole verde
Dovlecei cu masline
Mere rase cu scortisoara si stafide
JOI
Ciorbita de varza
Ghiveci cu ciuperci
Compot de fructe
VINERI
Bors de zarzavat cu mamaliguta
Iahnie de fasole cu salata de muraturi
Friganele cu miere
SAMBATA
Supa crema de legume
Sarmalute cu orez si stafide
Desert cu ananas
DUMINICA
Ciorba de spanac
Vinete gratinate cu rosii
0 comentarii:
Publier un commentaire