Mes gâteaux

Mes gâteaux

jeudi 30 octobre 2008

Specialitati pentru Halloween

Ruladita cu dovleac si stafide

Ingrediente:

1.Aluatul pentru foi: 15 linguri de apa minerala sau sifon, 15 linguri de faina cu varf, 7 linguri de ulei, putina sare.

2.Umplutura pentru rulada : 800 gr.dovleac fara coaja, 8 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, scortisoara si stafide.

Modul de preparare:

1.Foile : Se face aluatul din ingredientele de mai sus : apa minerala, faina,ulei si putina sare. Se lasa sa se odihneasca pana se prepara umplutura pentru foi.
2.Umplutura pentru rulada : Se rade dovleacul, se amesteca cu 8 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat si se pune intr-o cratita la foc cu putin ulei. Se amesteca din cand in cand pana se inmoaie dovleacul. Se da deoparte si se adauga putina scortisoara.

Se cerne putina faina pe masa de lucru. Daca aluatul se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se imparte aluatul pentru foi in 2 sau 3 parti egale (conform dimensiunilor tavii de copt). Se intinde prima foaie de lungimea tavii. Se lasa sa se usuce putin. Se pune pe ea jumatate sau o treime din umplutura cu dovleac ( in functie de numarul foilor ), se presara cateva stafide alese si spalate, se ruleaza, avandu-se grija sa se taseze putin aluatul la capetele ruladei. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi.
Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se aseaza cu grija ruladitele in tava, lasandu-se un spatiu de 3cm. intre ele. Se coc la 380°F cam 60 de minute. Se poate verifica cu o scobitoare daca s-au copt.
Cand sunt gata, se taie in bucati, se aseaza pe un platou, se presara zahar pudra si se serveste calda. Este indicat sa se taie in bucati doar atat cat se mananca calda. Restul ruladitelor netaiate se pot pastra la frigider sau la temperatura camerei acoperite cu folie de celofan.


Va doresc : POFTA BUNA !

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design