Mes gâteaux

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samedi 23 avril 2011

Bonnes fêtes de Pâques / PASTE FERICIT SI PLIN DE LUMINA

Je vous souhaite de très joyeuses fêtes de Pâques, qu'elles soient ensoleillées, printannières et surtout chocolatées !!!!










lundi 18 avril 2011

Brioches roulées aux chocolat et canneberges séchées / Melcisori cu ciocolata si merisoare

Pastele este una dintre cele mai mari sarbatori religioase ortodoxe. Meniul de Pasti este format din retete traditionale: oua vopsite, bors din miel, friptura de miel, drob de miel, iar cozonacul si pasca sunt la loc de cinste.

Desi suntem in post, bunica si mama mea foloseau primele 2 zile ale acestei saptamani pentru a “incerca” drojdia si faina pentru cozonac si pasca. Conform traditiei de familie, mi-am propus sa le urmez exemplul. Asa ca din aluat de cozonac, am “fabricat” niste melcisori pufosi. Si pentru a fi pe placul familiei, am folosit crema de ciocolata si merisoare (canneberges).

Le Pâques est une des fêtes les plus religieuses orthodoxes. Le menu pour le Pâques se compose de recettes traditionnelles: les oeufs teints, la soupe d'agneau, rôti d'agneau, le pain à la viande d’agneau, le pain brioché sucré, etc.

Bien que nous sommes dans le post, ma grand-mère et ma mère utilisait les deux premiers jours de cette semaine pour «essayer» la levure et la farine pour le gâteau et du pain. Conformément à la tradition que je voulais essayer la farine et la levure. Donc, je "fais » certaines brioches moelleuses et j'ai utilisé la crème au chocolat et les canneberges.




mardi 12 avril 2011

Pâtisseries salées à la féta grecque / Placinta Dobrogeana cu branza feta

INGREDIENTE

1 pachet de foi de placinta,

300 gr. de branza feta greceasca,

200 gr. branza mozzarella,

500 g smantana grasa ( se poate folosi si iaurt gras)

5 oua,

unt topit.

MOD DE PREPARARE

Se rade branza feta si mozzarella, apoi se amesteca cu 250 gr de smantana.

Din pachetul de foi de placinta se formeaza 5 pachetele a cate 4 foi fine de placinta.

Se imparte amestecul de branza in 5 parti.

Se ung cu unt topit, una cate una, 4 foi de placinta, se suprapun , se intinde uniform o parte din amestecul de branza si se ruleaza.

Se procedeaza identic pentru cele 5 pachete de foi, obtinandu-se 5 rulouri.

Se unge o tava cu unt din abundenta si se aseaza rulourile formate, incretindu-se usor. Se ciuruieste din loc in loc cu furculita si se ung rulourile cu unt topit.

Din cele 5 oua batute bine si 250 gr. de smantana se face o “ciulama” care se toarna peste rulouri.

Se introduce in cuptorul incins la 350 grade Fahrenheit si se coace, pana se rumeneste si nu mai poti de pofta ei….






samedi 2 avril 2011

Pain aux tomates séchés et graines de sésame / Paine pufoasa cu rosii uscate si susan

Un pain super moelleux et savoureux que vous pouvez accomplir en peu de temps et sans beaucoup de travail. Reprendre ma recette de "pain rapide aux olives et parmesan / Pain aux olives et parmesan " de dimanche 9 août 2009, mais cette fois je vais le faire avec des tomates séchées et graines de sésame.

Ingrédients:

280 gr. de farine

400 gr. yogourt gras

10 gr. poudre à pâte

1 oeuf

1 cuillère à thé de sel en poudre

1 cuillère à thé de sucre

50 - 70 gr. tomates séchées hachées

2 cuillères à soupe graines de sésame

Préparation:

Préchauffer le four à 375 degrés Fahrenheit.

Monter de papier sulfurisé une forme de résistance (j'ai utilisé un Yenna rond). Bien mélanger dans un récipient, d'œufs, le yogourt et la farine (mélangée avec du sel, le sucre et la poudre à pâte).

Mélanger tous les ingrédients jusqu'à ce que la composition harmonieuse. La pâte est assez moule, mais il n'est pas souhaitable d'ajouter plus de farine.

Ajouter ensuite les tomates et 1 cuillère à soupe graines de sésame.

Verser le mélange dans la moule, lisser la surface de la pâte et saupoudrer l’autre cuillère à soupe graines de sésame.

Cuire au four à 375 degrés Fahrenheit pendant environ 45-50 minutes. Il est cuit après avoir satisfait à l'épreuve cure-dent. Si elle est trop dorée sur le dessus et l'intérieur est cuit, couvrir de papier aluminium dans le four et le laisser continuer.


O painica super pufoasa, gustoasa si cu o coaja crocanta o puteti realiza intr-un timp record si fara multa munca. Reiau reteta mea pentru “Paine rapida cu masline si parmesan/ Paine aux olives et au parmesan” de duminică, 9 august 2009, dar de aceasta data o voi “fabrica” cu rosii uscate si seminte de susan.

Ingrediente:

280 gr. faina
400 gr. iaurt gras
1 ou
10 gr. praf de copt

1 lingurita zahar

1 lingurita rasa sare
50 - 70 gr. rosii uscate taiate marunt

1 lingura de susan pentru aluat + 1 lingura de susan pentru deasupra

Preparare:

Se preancalzeste cuptorul la 375 grade Fahrenheit.

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rezistenta ( eu am folosit o yenna rotunda)

Se amesteca foarte bine intr-un recipient oul, iaurtul si faina ( amestecata in prealabil cu sarea, zaharul si praful de copt).

Se amesteca foarte bine toate ingredientele pana la omogenizarea compozitiei. Aluatul este destul de moale, dar nu este indicat sa mai adaugati faina.

Se adauga apoi la aluat rosiile si susanul.

Se toarna compozitia in tava, se niveleaza apoi aluatul si se presara semintele de susan.
Se da la cuptor, la 375 grade Fahrenheit, pentru cca 45-50 minute.

Este coapta dupa ce va trece de testul scobitorii. Daca se rumeneste prea tare pe deasupra, iar interiorul nu este copt, acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati-o in cuptor in continuare.


Pofta buna!

vendredi 1 avril 2011

Pain Poisson d'avril / Painici artizanale de 1 Aprilie - Ziua pacalelilor


Le 1er avril, le jour des blagues et des poissons! Voici des petits pains poissons:

1 aprilie este cunoscuta ca fiind Ziua Pacalelilor. Nu este o sarbatoare oficiala, insa pentru multi reprezinta ziua ideala pentru a le juca feste celor dragi.

Este o zi perfecta pentru ca cei cu simtul umorului sa se tina de farse, pacaleli sau sotii care sa adauge un pic de farmec unei zile obisnuite.

Ziua de 1 aprilie, Ziua Pacalelilor, este cunoscuta in multe tari ale lumii cum ar fi Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Germania si Franta. In Franta cel care cade victima unei pacaleli este numit “poisson d’Avril” (peste de aprilie).



Sursa:http://www.kaam.fr/blog/index.php?post/2010/03/30/le-KaAM-lendrier-blague-du-mois-d-avril
 

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