Mes gâteaux

Mes gâteaux

mardi 12 avril 2011

Pâtisseries salées à la féta grecque / Placinta Dobrogeana cu branza feta

INGREDIENTE

1 pachet de foi de placinta,

300 gr. de branza feta greceasca,

200 gr. branza mozzarella,

500 g smantana grasa ( se poate folosi si iaurt gras)

5 oua,

unt topit.

MOD DE PREPARARE

Se rade branza feta si mozzarella, apoi se amesteca cu 250 gr de smantana.

Din pachetul de foi de placinta se formeaza 5 pachetele a cate 4 foi fine de placinta.

Se imparte amestecul de branza in 5 parti.

Se ung cu unt topit, una cate una, 4 foi de placinta, se suprapun , se intinde uniform o parte din amestecul de branza si se ruleaza.

Se procedeaza identic pentru cele 5 pachete de foi, obtinandu-se 5 rulouri.

Se unge o tava cu unt din abundenta si se aseaza rulourile formate, incretindu-se usor. Se ciuruieste din loc in loc cu furculita si se ung rulourile cu unt topit.

Din cele 5 oua batute bine si 250 gr. de smantana se face o “ciulama” care se toarna peste rulouri.

Se introduce in cuptorul incins la 350 grade Fahrenheit si se coace, pana se rumeneste si nu mai poti de pofta ei….






2 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design