Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 28 novembre 2010

Petits rolls aux abricots secs / Cornulete de post cu caise confiate

Ingrediente:

250 gr. margarina fara sare moale

12 linguri faina

4 linguri apa

1 lingura otet

Mod de preparare:

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pe planseta infainata se taie margarina cubulete.

Se adauga pe rand cate o lingura de faina, o lingura de apa, framantand aluatul direct pe planseta de lucru. Le sfarsit se adauga otetul si se mai framanta un pic.

Din aluat se fac apoi 4 bilute, din care se vor intinde direct foile.

Pentru a obtine o forma frumoasa eu am taiat cornulete cu un cutit dantelat.

Cornuletele se pot umple cu ceea ce avem prin casa: caise confiate, rahat, gem, nuca, mac,etc.

Se coc in tava unsa la foc mediu cca 15-20 minute.

Se tavalesc fierbinti prin zahar vanilat.

Se pot pastra in cutii ermetice pana la 1 luna.( daca rezista si nu aveti “soricei” mici si mari prin casa??!)







samedi 27 novembre 2010

Les premiers flocons de neige et les premiers biscuits sablés pour Noël / Primii fulgi de zapada si primii biscuiti pentru Craciun

Montréal a reçu ses premiers flocons de neige dans la nuit de vendredi à samedi. C'est la première fois de la saison. C'est léger, doux, blanc.Quelques centimètres se sont accumulés sur les trottoirs et les toits des immeubles. Ma fille est vraiment heureuse!

Les premiers flocons de neige m’ont inspiré de faire les premiers biscuits sablés pour les fêtes de Noël.

100g de sucre en poudre

200g de farine

75g de beurre

2 sachets de sucre vanillé

1 oeuf battu

1 zeste d’orange

1 pincée de bicarbonate de soude

Mélangez le beurre mou, le sucre en poudre et le sucre vanillé. Lorsque le mélange est homogène, ajoutez l'oeuf battu, mélangez. Puis la farine et le bicarbonate de soude. Ajoutez le zeste d’orange. Formez une boule de pâte, recouvrez d'un film alimentaire et laissez reposer une heure au réfrigérateur.

Sortez du réfrigérateur, préchauffer le four à 200°C.

Étalez la pâte sur une épaisseur de 5 -6 mm utilisez des emporte-pièce « flocons de neige » pour découper les biscuits et disposez sur une plaque recouverte de papier sulfurisé.
Enfournez pour 15 min environ. Laissez refroidir avant de décorer.


dimanche 14 novembre 2010

Gâteau d’anniversaire La princesse et la grenouille / Tortul Printesa si broasca


J’ai fait ce gâteau pour l’anniversaire d’une très jolie fille de 5 ans.

BONNE FÊTE PETITE JADE!



Tiana travaille très dur comme serveuse pour ramasser assez d'argent pour pouvoir un jour ouvrir son propre restaurant. Lors d'un bal masqué, organisé par le père de son amie Charlotte, elle enfile une robe magnifique ainsi qu'un diadème et prie l'étoile du berger pour que son rêve son réalise. Une grenouille se présente alors à elle, prétendant être un prince ayant été victime d'un mauvais sort, et lui réclame un baiser. D'abord effrayée, Tiana finit par accepter d'embrasser le batracien, mais la transformation ne se déroule pas comme prévu Au lieu de voir apparaître un prince séduisant sous ses yeux, Tiana est face à son propre reflet; une grenouille aux yeux globuleux et couverte de mucus. Les deux amphibiens s'engageront alors dans une grande aventure pour retrouver la sorcière Mama Odie capable de leur rendre leur forme humaine.






Povestea se centreaza pe viata Tianei, o tanara frumoasa de origine afro-americana in varsta de 19 ani, care locuieste impreuna cu mama sa Eudora in luxosul Cartier Francez din New Orleans in timpul asa-zisei Epoci a Jazz-ului. Actiunea se complica prin interventia nedorita a doctorului Facilier, un magician voodoo si un ghicitor, care joaca rolul personajului negativ al basmului, precum si a mamei Odie - o preoteasa voodoo in varsta de 200 de ani, insa pata de culoare este reprezentata de Louis, un aligator simpatic care interpreteaza muzica de jazz la trompeta. Bazat pe clasicul basm al printului transformat in broasca de catre un vrajitor rauvoitor, care redevine om dupa ce este sarutat de aleasa inimii lui, filmul constituie una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din toate timpurile.






dimanche 7 novembre 2010

Dégustation du chocolat à Zürich Suisse / Degustare de ciocolata in Zürich Elvetia

D’Alpes suisses vues de l'avion / Alpii elvetieni vazuti din avion

L'aéroport de Zürich en Suisse / Aeroportul Zürich din Elvetia



Chacun a entendu des chocolats suisses délicieux. Ces morceaux délicieux qui fondent dans la bouche sont faits avec le lait et la crème des vaches suisses qui se nourrissent des prairies vertes de la campagne suisse. Chaque touriste en Suisse est sûr de revenir avec les boîtes de chocolats suisses pour leurs amis et aimés à la maison. Le chocolat de lait est une invention suisse qui a gagné les coeurs d'amants de nourriture dans le monde entier, en incluant les gens suisses qui ont parmi les plus hauts taux du monde de consommation de chocolat.

Toata lumea a auzit de delicioasa ciocolata elveţiana, care se topeste in gura, facuta cu lapte şi smantana de la vacile elveţiene care se hranesc cu iarba verde din mediul rural elveţian. Fiecare turist ce viziteaza Elvetia este sigur ca se va intoarce acasa cu cutii de ciocolata elveţiana pentru cei dragi. Ciocolata cu lapte este o invenţie elveţiana, care a castigat inimile iubitorilor gurmanzi la nivel mondial, inclusiv poporului elveţian, care au printre cele mai ridicate rate din lume la consumul de ciocolata.





Nu am putut rezista tentatiei de a cumpara 2 cutii de ciocolata de la Confiseria Sprüngli.

Conform http://blog.ratestogo.com/best-chocolate-shops/ ,

Confiseria Sprüngli face parte din primele 9 magazine de ciocolata din lume.






Les photos pour notre vacance en Italie et Suisse:
Pozele din mica noastra vacanta in Italia si Elvetia va invit sa le vedeti aici:
 

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