Mes gâteaux

Mes gâteaux

samedi 30 janvier 2010

lundi 18 janvier 2010

Brownies simples et delicieux / Brownies simple si delicioase

Aceasta reteta are avantajul de a fi rapida şi simplu de executat.

Ingrediente:
2 ouă,
100 g zahăr,
100 g ciocolată amaruie Baker's (4 patrate)
100 g unt,
50 g faina.
2 pliculete de vanilie
8-10 jumatati de nuci de Grenoble (optional)

Mod de preparare :
Se preincalzeste cuptorul la 350 grade Fahrenheit (180 grade Celsius).
Se amestecă ouăle întregi, cu făina şi zahărul.
Se topeşte untul cu ciocolata la microunde şi se amestecă acest sos de ciocolata obtinut la restul compozitiei de mai sus.
Se greseaza cu unt o forma rotunda din metal cu 20 cm în diametru.
Se etaleaza uniform compoziţia în forma şi se adaugă nucile. Se dă la cuptor aproximativ 35 - 40 de minute.
Se lasa sa se răcească în forma.



Cette recette de brownie a l'avantage d'être rapide et simple.

Ingrédients :
2 oeufs,
100g de sucre,
100g de chocolat non-sucre BAKER’S ( 4 CARRES )
100g de beurre,
50g de farine.
2 sachets de vanille
8-10 moitiés de noix de Grenoble


Préparation :
Préchauffer le four à 350 grades Fahrenheit (180 grades Celsius ).
Mélangez les oeufs entiers avec la farine et le sucre.
Faites fondre au micro-ondes le beurre avec le chocolat et incorporez cette sauce chocolatée au reste.
Beurrez un moule en métal de 20 cm en diamètre.
Étalez la composition dans cette moule et ajoutez dessus des noix de Grenoble.
Faire cuire au four environ 35 à 40 minutes.
Laisser refroidir dans le moule.
Saupoudrer uniformément les brownies de sucre à glacer.







dimanche 17 janvier 2010

Friendship Award

Vreau sa multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au scris pe acest site cu ocazia aniversarii fiului nostru DAVID si va dorim la rândul nostru toate cele bune in viata : dragoste, fericire, sanatate si prosperitate.
Gesturile voastre de prietenie si frumoasele urari ne-au emotionat mult.

Multumesc celor care ne-au onorat trimitandu-ne frumoasele lor urari si felicitari, cu ocazia zilei de nastere a lui David, dintre care amintesc pe:
carora le daruiesc din tot sufletul PREMIUL PRIETENIEI si pe care ii invit sa-si ridice premiul.

vendredi 15 janvier 2010

La multi ani DAVID, copile drag si scump / Bonne fête à notre cher fils, DAVID


zwani.com myspace graphic comments
Free Twitter Backgrounds

Azi, 16 ianuarie, este ziua aniversarii tale! Azi este mare sarbatoare!
Azi implinesti frumoasa varsta de 12 anisori si esti deja un mare CAMPION!: campion al ghetii, campion al poeziei, campion al matematicii si campion al vietii!!!
Suntem mandrii de tine, te iubim si te adoram pentru tot ceea ce esti!
zwani.com myspace graphic comments
Twitter Backgrounds



Copile drag, iti dorim din tot sufletul sa ai un an nou bun, plin de impliniri, cu multe zambete si sa ai parte numai de raze de soare!
Iti dorim ca anii ce-i implinesti astazi sa-ti aduca stralucirea si frumusetea stelelor, intelepciunea si puterea zeilor, dorinta de a iubi si de accepta sa fii iubit si tot ce are lumea asta mai bun in ea!
Si de-ar fi ca zeii sa ne indeplineasca dorintele iti mai dorim "tinerete fara batrinete si viata fara de moarte!"
Multi - multi ani fericiti!

jeudi 14 janvier 2010

Chiftelute din peste cu susan / Boulettes de poisson avec de sésame

Ingrediente (pentru cca 5o de bucati):
400 gr carne de peste fiert fara oase si piele
4-5 cartofi rosii fierti
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
2 oua
Susan alb
Sare
Piper
10 gr. unt

Mod de preparare:
Cartofii fierti, decojiti si raciti se dau pe razatoarea mica, ceapa se taie foarte fin si se amesteca cu carnea fiarta de peste, care se paseaza cu furculita.
Peste compozitia de mai sus se adauga ouale, sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt.
Se amesteca bine. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si unsa bine cu unt.
Se uda ambele maini si se iau bucati din compozitia obtinuta din care se realizeaza chifletutele. Aceste bilute se trec prin susan alb si se aseaza una langa cealalta in tava.
Se coc in cuptor cca 40-50 minute la temperatura de 350 grade Fahrenheit.
Chiftelutele se pot servi calde sau chiar reci, pe post de aperitiv.



Ingrédients:
400 g de poisson cuit sans os et sans peau (passe avec une fourchette)
4 -5 pomme de terre rouge bouilli, cuit et passé sur un hachoir
1 bouquet de persil hache très fin
1 bouquet de l'oignon vert haché très fin
2 oeufs
sésame blanc
sel
poivre
10 g beurre
Préparation:
Bien mélanger à la main, tous les ingredients. Goûter pour le sel et le poivre.
Mouillez vos mains, prélevez un peu de farce et roulez pour obtenir de boulettes. Former des boulettes moyennes et les rouler dans le sésame puis les déposer sur une plaque de cuisson avec de papier cire beurre.
Sont cuits au four environ 40-50 minutes à 350 degrés Fahrenheit.
Les boulettes de poisson avec de sésame peut être servi chaud ou froid comme apéritif.

Chiftelutele le-am servit cu o salata speciala: Salata de artichaut, porumb si migdale
J'ai servi ces boulettes de poisson: Salade d’artichaut, maïs et aux amandes

Pofta buna !
Bonne appétit !


samedi 9 janvier 2010

Tarte savoureuse au yogourt, raisins secs et aux amandes / Placinta gustoasa cu iaurt, stafide si migdale




“Placinta cu iaurt” este o reteta pe care am intalnit-o pe foarte multe site-uri culinare dragi mie, cum ar fi:
http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2008/03/placinta-creata-cu-iaurt.html
http://diamondlovescuisine.blogspot.com/2009/04/placinta-cu-iaurt.html
http://gabrielacara.blogspot.com/2009/03/placinta-cu-iaurt.html
http://mona-monasp.blogspot.com/2008/11/placinta-cu-iaurt-stafide-si-mac.html

Placinta aceasta este un desert dulce foarte usor si gustos, aromat si usor insiropat.
Mi-am propus sa-i rasfat pe cei dragi cu acest bunutz dulce si i-am dat retetei nota mea personala. Si cam asta a iesit:

Ingrediente:
½ pachet foietaj de placinta
8 oua
750 ml iaurt simplu 2% grasime
8 linguri zahar
100 gr. stafide inmuiate in esenta de rom
2-3 plicuri zahar vanilat
unt topit (pentru uns foile si tava)
50 gr. migdale ( obtional )

Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga iaurtul si stafidele.
Se unge o tava cu unt, se aseaza 4 din foile de placinta, fiecare unsa cu unt topit, se toarna crema de ou cu iaurt, se aseaza inca 4 foi (fiecare unsa cu unt topit , inclusive ultima pe deasupra.
Eu am presarat deasupra migdale.
deasupra.
Se poate servi calda sau rece dupa preferinta.

Tarte savoureuse au yogourt, raisins secs et aux amandes

Ingrédients:
8 oeufs
½ paquet de pâte feuilletée
750 ml yogourt natur 2%
8 cuillères à soupe de sucre
100 g. raisins secs trempés dans l'essence de rhum
2-3 sachets de sucre vanillé
beurre fondu (pour les feuilles huilées et plateau)
50 g. d'amandes effilées (obtional)

Préparation:
Mélanger les oeufs avec le sucre et le sucre vanillé. Ajouter le yogourt et raisins secs. Il s'agit d'un plateau graissé avec du beurre, mettre 4 feuilles de la tarte, chaque frotté avec du beurre fondu, verser la crème d'œufs avec le yogourt, puis placez une autre 4 feuilles (chacune avec du beurre fondu frotté, y compris la dernière ci-dessus. J'ai saupoudré le dessus d'amandes effilées en tapotant légèrement la surface pour les enfoncer . Cuire 30 à 35 minutes dans un four préchauffé à 350°Fahrenheit.
Vous pouvez servir chaud ou froid à votre goût.






lundi 4 janvier 2010

“Etaj” de cartofi, tomate italiene si branza bocconcini / Etage de pommes de terre, tomates et bocconcini

Ingrediente pentru 4 portii:
2 cartofi potriviti de mari
3 rosii italiene
8 mini bocconcini
2 linguri ulei de masline
2 linguri de ierburi fine
½ lingurita de sare
piper proaspat macinat
oregano

Mod de preparare:
Se preancalzeste cuptorul la 400 ° Fahrenheit sau 225 ° Celsius.
Se amesteca uleiul cu ierburile fine, sarea si piperul.
Se fierb cartofii in apa sarata, iar apoi se lasa lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se feliaza de 1.5 cm. grosime cartofii, rosiile si micile bocconcini. Se construiesc apoi etaje cu o felie de cartof+o felie rosie+o felie bocconcini (eu am pus cate 2 felii de booconcini pentru ca erau mici in diametru)+o felie cartof. Pentru a le fixa, eu am folosit scobitori. Se badijoneaza apoi fiecare etaj cu uleiul cu mirodenii si se introduc la cuptor pentru 15 minute.
Se presara oregano proaspat si se servesc calde.

Ingrédients pour 4 portions:
· 2 pommes de terre moyennes
· 3 tomates italiennes
· 8 mini bocconcinis
· 2 c. à soupe d'huile d'olive
· 2 c. à soupe de fines herbes fraîches hachées (estragon, basilic, ciboulette, origan, thym) · 1/2 c. à thé de sel
· Poivre du moulin au goût
· Origan frais

Préparation:
Préchauffer le four à 400 ° Fahrenheit.
Mélanger à l'huile d'olive les fines herbes fraîches, le sel et le poivre du moulin.
Cuire les pommes de terre avec la pelure dans une eau bouillante et salée. égoutter et laisser revenir à la température de la pièce.
Trancher les tomates, les bocconcinis et les pommes de terre. Sur une plaque recouverte d'un papier à cuisson, empiler, en alternant, les pommes de terre, les tomates et les bocconcinis en les badigeonnant de l'huile aux fines herbes. Vous pouvez piquer une brochette de bois pour vous assurer que le tout ne tombe pas.
Cuire au four 15 minutes.
Saupoudrer d'origan frais pour servir.




samedi 2 janvier 2010

De la aperitiv la desert de sarbatori / De l'apéritif au dessert pour repas de fêtes




Platou cu aperitive 1 / Assiette d’apéritifs 1




Rulada cu sunca si smantana / Rouleau de jambon et de la crème
http://davellaculinar.blogspot.com/2008/12/rulada-cu-sunca-si-smantana.html

Tartine cu castravete si pate de thon / Tartines thon concombre


Platou cu aperitive 2 / Assiette d’apéritifs 2



Tarta cu fructe CRACIUNITA / Tarte aux fruits Mère Noël



Tort Tiramisu FULGI DE NEA / Gateau Tiramisu FLOCONS DES NEIGE


Bucataria mea de sarbatori / Ma cuisine du temps des fêtes

"Le bonheur est dans la cuisine"

Decoratie pentru fereastra / Décoration pour fenêtre
Un bradut verde lucitor lumineaza bucataria mea / Petit sapin vert brillant dans ma cuisine

Va doresc tuturor un 2010 bun si prosper! Acest an se anunta bogat in noi retete culinare pe care le vom incerca impreuna. Astept cu nerabdare comentariile si parerile voastre privind blogul meu.
Pe curand in bucataria mea!

Je vous souhaite à tous et à toutes une bonne année 2010! Cette année s'annonce riche en nouveautés, que je vous présenterai bien sûr! J'attends avec impatience vos commentaires et vos avis sur mon blog.
A bientôt dans ma cuisine!


 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design