Mes gâteaux

Mes gâteaux

lundi 31 août 2009

Coliva






MICA ISTORIE:
Coliva (în limba greacă Κόλλυβα, în limba sârbă кољиво, în limba bulgară коливо) este un aliment care se foloseşte pentru ritualuri religioase (se dă de pomană la parastase şi înmormântări) şi se pregăteşte din grâu dat la piuă sau din arpacaş (orz măcinat dur).
Coliva este o ofrandă adusă de credincioşi la biserică spre sfinţire, în cinstea sfântului zilei, în ziua onomastică a cuiva sau pentru uşurarea sufletelor celor răposaţi, de păcate şi scoaterea lor din osânda veşnică.
Coliva este elementul principal, absolut necesar pentru pomenirea morţilor. La toate soroacele de pomenirea morţilor, creştinul se îngrijeşte să facă o colivă care s-o aducă la biserică împreună cu o sticlă cu vin, pentru a fi sfinţite.
Coliva, făcută din grâu fiert, îndulcită cu miere sau cu zahăr, închipuie însuşi trupul mortului, deoarece hrana principală a trupului omenesc este grâul (din care se face pâinea).
Dulciurile şi ingredientele care intră în compoziţia colivei reprezintă virtuţile sfinţilor sau ale răposaţilor pomeniţi ori dulceaţa vieţii celei veşnice pe care nădăjduim că a dobândit-o mortul.

Sursa de inspiratie:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Coliv%C4%83
http://ro.orthodoxwiki.org/Coliv%C4%83



LA PETITE HISTOIRE:
COLIVA (Κόλλυβα grec, en serbe кољиво, коливо en bulgare) est un aliment qui est utilisée pour des rituels religieux (être donnée pour rien dans requiem et les funérailles) et a donné le mortier préparé à partir de blé ou d'orge perlé (au sol de l'orge ), le blé dur.

COLIVA est une offrande faite par les fidèles à l'église pour la bénédiction, en l'honneur du jour de la sainte, c'est la fête de quelqu'un ou d'alléger les âmes des défunts, l'enlèvement du péché et de damnation éternelle.

COLIVA est l'élément principal, essentiel pour le souvenir mort. En toutes saisons de commémoration de la mort, le chrétien prend soin de faire COLIVA pour l'amener à l'église avec un verre de vin à être consacré.

COLIVA, fait de blé bouilli, sucré avec du miel ou du sucre, s'imagine corps mort, parce que la principale nourriture du corps humaine est le blé (dans le pain est fait).

La fraîcheur des ingrédients contenus dans COLIVA est saintes vertus ou vous vous trouvez fin de l'époque de la douceur de la vie éternelle que l'espoir qui est devenu un homme mort.

Source d'inspiration:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Coliv%C4%83
http://ro.orthodoxwiki.org/Coliv%C4%83


vendredi 21 août 2009

Rulouri din muschi de porc cu bacon ( kaizer ) / Filet mignon de porc au bacon


Ingrediente:
1 muschiulet de porc
10 felii de bacon (kaizer)
piper
ulei vegetal


Mod de preparare:

Se curata muschiuletul de porc de pielite si grasime si se taie in felii.
Se ruleaza fiecare felie de muschi într-o felie de bacon si se prind cu scobitoare.
Într-un vas termo-rezistent, se dispun rulourile preparate, se pipereaza, se ung cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu si se coc 1 oră la 200 ° C.


Ingrédients:
1 filet mignon de porc
10 tranches de bacon
poivre
huile végétale

Préparation:
Coupez le filet mignon en tranches.
Roulez chaque tranche de filet dans une tranche de bacon.
Dans un plat, disposez les tranchez du filet mignon préparé, poivrez, nappez d'huile, couvrez d'une feuille d'aluminium et enfournez 1 h à 200°C.


POFTA BUNA !
BON APPÉTIT!

dimanche 16 août 2009

La Multi Ani, IUBITA MAMA



Astazi este ziua mamei mele si cum nu am avut cum sa sarbatorim impreuna aniversarea ei deoarece ne despart circa 14.000 de km., noi ii dorim din toata inima La multi Ani draga Mama, fericire, pace sufleteasca, liniste, viata lunga si tot ce exista mai bun pe lume! La multi ani, mami!













http://YourGen.com/ - Text Generator
Text Generator - Pimp Text - Counters - YourGen.com - Free League Management

samedi 15 août 2009

Sufleu picant de vinete si parmesan / Soufflé épicé d'aubergines et de parmesan


Ingrediente:
1 vanata de 600-700 gr.
1 ceapa mare alba
1 ardei iute
4 linguri maioneza
2 oua
4 linguri pesmet
2 linguri parmesan
Sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Se curata de coaja vanata si ceapa, iar de la ardeiul iute se extrage cotorul cu semintele. Apoi se mixeaza in robotul culinar toate cele 3 ingredientele pana se va obtine o pasta grunjoasa.
Pasta obtinuta se amesteca cu celelalte ingrediente. Se unge cu unt o tava de chec si se tapeteaza cu putin pesmet. Se toarna amestecul obtinut in tava si se introduce la cuptor cca 45 minute la 350 grade Fahrenheit.
Sufleul se poate consuma cald cu sos de rosii sau rece asortat cu felii de rosii proaspete.

Ingrédients:
1 aubergine de 600 -700 grammes
1 gros oignon blanc
1 poivron fort
4 cuillères à soupe de mayonnaise
2 cuillères à soupe de chapelure régulière
2 oeufs
2 cuillères à soupe de parmesan râpé
Sel et poivre à votre goût.

Mode de préparation:
Couper l'aubergine en deux, retirer la chair et la mettre dans le récipient du robot culinaire ( jeter la peau ). Peler l’oignon, peler et épépiner le poivron et les réduire en purée au robot culinaire.
Ajouter le reste des ingrédients et mélanger bien.
Goûter et rectifier l’assaisonnement.
Huiler un moule à pain de taille normale, saupoudrer de chapelure et y verser la préparation.
Cuire dans un four préchauffé à 375 F/190 C, environ 45 minutes.
Servir le soufflé chaud avec une sauce tomate
ou assiette froide avec des tranches de tomate fraîche

vendredi 14 août 2009

La multi ani draga MARIA / Joyeux anniversaire chère MARIA



Dat fiind faptul ca azi este marea sarbatoare a crestinatatii, si anume Adormirea Maicii Domnului sau Sf. Maria, tin sa le urez pe aceasta cale tuturor ce poarta numele de Maria, Mariana, Marina, Marioara, Mariuca, Mioara, Mariela, Marilena, Marin, Marian, Marinica, Marinache un sincer

LA MULTI ANI !

cu multa sanatate, fericire, noroc si impliniri alaturi de cei dragi.







In mod special, le doresc LA MULTI ANI!, tuturor doamnelor ce poarta numele de Maria si fac parte din familia mea, care de-a lungul vietii mi-au fost alaturi la bine si la rau: mama mea Mariana, sora mea Marilena, mama-soacra Mary, bunica fiului meu Mimi, diriginta mea Mimi si nu in ultimul rand, draga mea prietena Mari Bedo .



dimanche 9 août 2009

Paine rapida cu masline si parmesan/ Paine aux olives et au parmesan

Reteta este inspirata din “Recipe by Pocahontas”, dar personalizata.
Ingrediente pentru aluat :
280 gr. faina
280 gr. iaurt gras
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
10-15 masline negre fara sambure si taiate felii.

Ingrediente pentru ornat :
1 ou pentru uns pe deasupra
50 gr. parmesan.




Se amesteca foarte bine intr-un recipient toate « Ingredientele pentru aluat », pana cand aluatul devine moale si elastic.
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec (daca doriti ca painea sa o folositi la sandwichiuri) sau o tava rotunda si se toarna compozitia.
Se unge cu ou batut pe deasupra si se presara din abundenta parmesan.
Se da la cuptor, la 375 grade Fahrenheit, pentru cca 30 minute. Este coapta dupa ce va trece de testul scobitorii. Daca se rumeneste prea tare pe deasupra, iar interiorul nu este copt, acoperiti cu o folie de aluminiu si lasati-o in cuptor in continuare.

Este o paine delicioasa si aromata, pe care o veti servi cu placere si a doua zi.


mercredi 5 août 2009

Pizza CALZONE

Le-am rumenit asa cum ii plac sotului meu...

Ingrediente pentru umplutura: ciuperci champignon, sunca si mozzarella.




 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design