Ingredients:
50 gr. margarine ou beurre
180 gr. céréales RICE KRISPIES
125 gr. guimauves miniatures
½ c. à thé extrait de vanille
La guimauve (marshmallow en anglais) est une confiserie qui, dans sa forme moderne, est faite de sucre ou de sirop de maïs, de blanc d'œufs battus, de gélatine qui a été préalablement détrempée dans l’eau, degomme arabique et d’aromatisants, battus jusqu’à atteindre une consistance spongieuse.
1. Chauffer la margarine à feu doux dans une grande casserole. Ajouter les guimauves; remuer jusqu'à ce qu'elles soient fondues et homogènes. Retirer du feu.
2. Incorporer l'extrait de vanille.
3. Ajouter les céréales et bien remuer pour les enrober.
4. À l'aide d'une spatule légèrement beurrée, étendre le mélange dans un moule carré de 2 L (9 po), beurré. Laisser refroidir. Couper en barres.
Ingrediente:
50 gr. unt sau margarina
180 gr. cereale RICE KRISPIES
125 gr. zefire
½ lingurita extract de vanilie
1. Se topeste untul sau margarina la foc mic intr-o oala mare. Se pun apoi zefirele, se amesteca bine pana cand acestea se topesc si devin 0 pasta omogena. Se ia oala de pe foc.
2. Se adauga vanilia.
3. Se pun apoi cerealele si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza cu pasta de zefire.
4. Se foloseste o paleta unsa cu unt, se rastoarna continutul intr-o tava 25 cm x 35 cm si se niveleaza cu paleta. Se lasa la racit si se taie apoi in forma dorita ( careuri, bare, etc.)
Pentru a fi mai apetisante, am topit putina ciocolata neagra si am tras cateva fire.
Daca se foloseste margarina, poate fi considerata un “Dulce bunutz de post”.
3 comentarii:
Wooow dar ce bunatate trebuie sa fie!!!Cred ca o sa incerc cat de repede sa le fac......fiul meu adora baretele cu cereale!!!O zi frumoasa iti doresc!!!
Davela , sunt chiar apetisante si nu sunt greu de facut.
Cu mult drag, iti ofer doua premii, Davella! Daca iti face placere, le gasesti la mine pe blog.
Publier un commentaire