Mes gâteaux

Mes gâteaux

vendredi 26 décembre 2008

Meniu usor si savuros pentru cea de-a doua zi de Craciun

Dragi vizitatori, va prezint un mic meniu usor si savuros pe care l-am pregatit azi si cu care cu siguranta veti avea succes in fata oaspetilor Dvs.


Aperitive:


1. Platou cu branzeturi si struguri
2. Tartine cu somon si masline
3. Bulete de cascaval asezonate cu rosii
4. Rulada cu sunca si smantana

Supa crema de praz si pere (sau mere)

Rulada de curcan la cuptor cu feta si tomate uscate

Desert : Mere coapte cu nuci la cuptor


Supa crema de praz si pere

( reteta si fotografia sunt inspirate din revista Chatelaine ; eu nu am mai apucat sa fac si poze caci musafirii erau la usa)

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline,
2 tije de praz taiate fin,
1 litru supa de pui (sau vegeta),
2 cartofi curatati si taiati cubulete,
5 pere curatate de coaja si simburi si taiate in sferturi,
250 ml.lapte,
Sare si piper,
Tarhon verde.

Mod de preparare:
1. Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si caliti prazul pana cand devine transparent.
2. Se adauga supa, cartofii si perele. Se sareaza si se pipereaza. Se fierbe amestecul cca. 15 minute, respectiv pana cand cartofii sunt fierti. Se ia de pe foc.
3. Se face un piure din amestecul de mai sus si se adauga putin cate putin laptele.
4. Se reancalzeste si se serveste cu tarhon verde deasupra si cu crutoane calde de paine.




Rulada de curcan umpluta cu feta si tomate uscate
( reteta si fotografia sunt inspirate din revista Chatelaine )

Ingrediente:
1.500 kg. piept de curcan fara os si rulat,
200 gr. feta,
100 gr. tomate uscate taiate foarte fin,
100 gr. masline fara samburi, taiate foarte fin,
2 linguri de unt la temperatura camerei,
500 ml. Supa de pui sau vegeta,
Sare si piper,
Rosmarin si cimbru verde, fin taiate.

Mod de preparare:
1.Preancalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
2.Derulati pieptul de curcan cu pielea in jos pe o planseta.
3.Trasati prin carne cu cutitul fante orizontale mai ales prin partile mai groase.
4. Cu batatorul de snitele, incercati sa aduceti grosimea foii de carne la cca. 1 cm. grosime.
5. Sarati si piperati carnea, iar apoi presarati uniform pe toata suprafata foii de carne feta, tomatele, maslinele si rosmarinul.( Atentie: daca feta este foarte sarata ar fi indicat sa nu mai puneti sare.)
6.Rulati carnea cu multa grija si fixati-o cu ata de macelarie sau introduceti-o intr-o plasa de macelarie.
7. Puneti rulada intr-o tava pe masura ei si tapetata cu foaie de aluminiu.
8. Ungeti rulada cu unt , turnati supa si presarati rosmarin si cimbru verde.
9. Bagati tava in centru cuptorului si lasati-o cca. 70 – 80 minute.
10. Din cand in cand, cu o lingura, udati din belsug rulada cu sosul din tava.
11. Cand este gata, scoateti rulada pe un platou, lasati-o cca 10 minute sa se raceasca, iar apoi taiati felii groase de 2-3 cm. si puneti deasupra sos din tava de copt.
12. Se serveste minunat cu piure de cartofi

0 comentarii:

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design