Modul de preparare al zaharului caramelizat si al merelor:
La inceput caramelizam zaharul si tapetam cat mai uniform
vasul cu zahar ars. Se pune zaharul intr-un vas la foc mediu, miscand mereu vasul
si atunci cand se topeste, il luam de pe foc si il intindem pe peretii vasului
rotind cu grija.
Se curata merele de coaja, se extrage cotorul si le umplem cu miez de nuca sau dulceata de visine (sau nimic). Punem
merele in vasul cu zahar ars si le bagam la copt pentru 15-20 minute, cat sa se
inmoaie putin merele.
Prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri.
Separat amestecam galbenusurile cu 100 g zahar, adaugam 6 linguri de apa
si amestecam pana se topeste zaharul. Se adauga coaja de portocala sau de
lamaie.
In alt vas, punem putina sare peste albusuri si le batem spuma. Adaugam treptat 100 g zahar, amestecand cu mixerul pana obtinem o bezea.
Cernem faina « in ploaie » peste amestecul cu galbenusuri,
astfel incat sa nu se faca cocoloase. Punem treptat uleiul, apoi amestecam cele
doua compozitii si turnam totul peste merele racite putin inainte.
Bagam cratita din nou in cuptor la foc mediu, 350 – 375 grade Fahrenheit,
pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste. Dupa 20 de minute, verificam din
cand in cand, dar testul scobitorii este cel mai sigur. Cand este gata, lasam tortul la racit.
Apoi punem un platou deasupra tortului si
cu mare atentie il rasturnam.
Truc : Tortul se poate
servi rece ornat cu frisca sau cu sirop caramel cald.
0 comentarii:
Publier un commentaire