Mes gâteaux

Mes gâteaux

dimanche 21 février 2010

Feuilletés à la feta et mozzarella / Mini pateuri cu telemea si mozzarella


250 gr. pâte feuilletée

Ingrédients pour la garniture:

150 gr. fromage feta râpé

150 gr. mozzarella râpé

1 cuillère à soupe de crème sure

2 oeufs

1 oeuf pour dessus

une pincée de sel (facultatif)

250 gr. pâte feuilletée

Préparation de la garniture: Mélanger avec le fromage mozzarella et de feta, ajouter les oeufs bien battus et la crème. Ajouter le sel, si nous les voulions plus salées.

Sortez la pâte du réfrigérateur ( environ 250 gr. pâte feuilletée) et étalez dans une feuille environ 1 / 2 cm. d'épaisseur.

Découpez la pâte feuilletée en rectangles. Déposez une cuillère à café de farce sur le côté d'un rectangle, roulez-le, fermez-le et soudez les bords.

À l'aide d'un pinceau, badigeonnez un peu de l'oeuf battu sur chaque feuilleté.

Enfourner à 180° C environ 20 – 25 min jusqu’à ce que la pâte soit dorée.

Servir aussitôt.

Bon Appétit!


Am folosit aluatul frantuzesc de la “Haiose cu unt” pe care il gasiti aici:

http://davellaculinar.blogspot.com/2009/01/haiose-cu-unt.html

Umplutura:

150 gr. branza feta (telemea) rasa sau strivita cu furculita

150 gr. mozzarella rasa

1 lingura smantana

2 oua pentru umplutura

1 ou pentru uns

putina sare (optional)

Preparam umplutura :

Amestecam bine branza telemea cu mozzarella, adaugam ouale batute bine si smantana. Mai adaugam putina sare, daca ne place mai sarata.

Aluatul scos din frigider, il intindem in foaie de cca 1/2 cm. grosime, facem dreptunghiuri punem intr-un capat o lingurita de umplutura, rulam si sigilam cu dintii furculitei la capete.

Le ungem cu ou deasupra, le punem in cuptorul cald, la foc mediu.

Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca. Se servesc calde.

Pofta buna - bunutza !

8 comentarii:

Narnia a dit...

Mhmm, ce bune sunt! Asa fac si eu pateurile, tot cu mozzarela si feta, iar uneori mai rad si putin cascaval inauntru. Uneori fac seara alaturi de cremwurst in foetaj si nu ne mai trebuie cina. :))
va doresc o saptamana frumoasa!

Nina a dit...

Davella, arata super gustoase; tu cred ca sti deja cit foetaj se consuma la noi in toate felurile, deci unde este foetaj, am sarit...
frumoase lalele...pupic!
have a nice week! xo

Geanina Lisandru a dit...

Ce să mai stau pe gânduri. I le pregătesc lui Cristi la urgenţe. Mă uit şi îmi vine să mă înfrupt.

Te îmbrăţişez cu toată dragostea!

Agenda di Nico a dit...

Bune...ce pofta mi-ai facut!
ciaooo!

Geanina Lisandru a dit...

Au vechime mare de 8000 de ani,
sub formă de pietre, zodii chiar şi bani,
Prinse strâns în şnur ce-mpletea blând
focul şi înţelepciunea,
Fetele-l prindeau în păr de-nflorea natura.
Din bătrâni putem afla despre mărţişor,
Despre tot ce-nseamnă el pentru popor,
El aduce fericire dar şi mult noroc,
Iarna-i simbol pentru alb,
Roşul pentru primăvara ce-ndeamnă la joc.
Vă ofer şi eu în dar mărţişorul- zodie,
Tuturor ce-mi treceţi pragul prins cu fundă roşie...

Purple Rain a dit...

Ce apetisant arata. Cred ca asta voi face cat de curand! :)

Anca a dit...

ce bunatate!!
Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici .....

fimere a dit...

un délicieux et croustillant feuilleté comme je les aime
bonne journée

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design