mercredi 30 décembre 2009
Un An Nou Fericit, Bonne Année, Happy New Year, Prosit Neujahr, Feliz Ano Nuevo, Buon Capodanno
vendredi 25 décembre 2009
Craciun Fericit - Joyeux Noël - Merry Christmas - Frohe Weihnachten - Feliz Navidad
Deschideti inimile si lasati Bucuria si Implinirea sa va intre in suflet!
Deschideti larg bratele si imbratisarea voastra calda, vorba buna si gandul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi!
Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii in noul an!
CRACIUN FERICIT!
dimanche 20 décembre 2009
vendredi 18 décembre 2009
MOS CRACIUN VINE CU PREMII
Multumesc din suflet stimatelor doamne ELENA SI MIMI pentru frumosul premiu oferit:
Premiul "BLOG APRECIAT"
Acum in prag de Sarbatori, ofer din inima acest premiu tuturor celor din lista mea, alaturi de indemnul :
"Dragi gospodini si gospodine, Mosu' asteapta cu nerabdare retetele voastre savuroase de sarbatori si vrea sa guste din bunatatile voastre!"
SPOR LA BUNATATURI!
Etichete:
MOS CRACIUN VINE CU PREMII
mardi 15 décembre 2009
Duo Amaretti au chocolat / Duo Amaretti cu crema de ciocolata
Reteta cuprinde 2 etape:
A. Prepararea biscuitilor Amaretti
B. Prepararea cremei de ciocolata
A. Prepararea biscuitilor Amaretti
Ingrediente:
300 gr. zahar
300 gr. pudra de migdale
4 albusuri
10-15 ml. esenta de migdale
Mod de preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 350 grade Fahrenheit.
2. Se bat albusurile spuma.
3. Se adauga zaharul, migdalele si amesteca usor. Se adauga esenta de migdale si se amesteca pana cand se obtine o pasta moale si omogena.
4. Cu pompa de ornat se pun bulgarasi din pasta obtinuta pe o tava tapetata cu hartie de copt, distantati unul de altul la cca 3 cm.
5. Se coc timp de 12 - 15 minute, pana primesc o culoare maronie.
B. Crema de ciocolata
Ingrediente:
150 ml. lapte
Ingrediente:
150 ml. lapte
2 linguri faina
2 galbenusuri de ou
100 gr. zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri cacao
100 gr. zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri cacao
125 gr.unt
2 linguri rom.
Mod de preparare:
1. Se amesteca laptele cu faina si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa ca o “ciulama” si se da la rece.
1. Se amesteca laptele cu faina si se fierbe pe foc mic pana se ingroasa ca o “ciulama” si se da la rece.
2. Untul se freaca impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cu galbenusurile, apoi se adauga cate putina “ciulama” din lapte.
3. La final se pun 3 linguri cacao si 2 linguri rom.
4. Apoi se pune crema intr-un vas rezistent si se pune pe foc, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa, devenind fina si mai inchisa la culoare. Crema se da la rece pana nu mai curge si se lipesc biscuitii Amaretti cate doi.
Ingrédients:
300 gr de sucre
300 gr. poudre d'amandes
4 blancs oeufs
10-15 ml. essence d'amande
300 gr de sucre
300 gr. poudre d'amandes
4 blancs oeufs
10-15 ml. essence d'amande
Préparation:
Chauffer le four à 350 degrés Fahrenheit.
Battre les blancs d'œufs en mousse.
Ajouter le sucre, les amandes et mélanger facilement. Ajouter l'essence d'amande et mélanger jusqu'à obtenir une pâte souple.
Faire des boulettes de pâtes et placez-les sur des plaques à pâtisserie recouvertes de papier sulfurisé, en les espaçant de 3 cm.
Faites cuire pendant 12 - 15 minutes environ.
B. Crème au chocolat
Chauffer le four à 350 degrés Fahrenheit.
Battre les blancs d'œufs en mousse.
Ajouter le sucre, les amandes et mélanger facilement. Ajouter l'essence d'amande et mélanger jusqu'à obtenir une pâte souple.
Faire des boulettes de pâtes et placez-les sur des plaques à pâtisserie recouvertes de papier sulfurisé, en les espaçant de 3 cm.
Faites cuire pendant 12 - 15 minutes environ.
B. Crème au chocolat
Ingrédients:
125 gr de beurre
100 gr de sucre en poudre très fine
2 jaunes d’oeuf
150 ml. de lait
3 cuillères à soupe de cacao
2 cuillères à soupe de rhum
125 gr.unt
2 cuillères à soupe de farine
1 sachet de sucre vanillé
Préparation:
Commencez d’abord par préparer une crème pâtissière : faites bouillir le lait avec la vanille. Travaillez les jaunes d’oeufs avec la farine, le cacao et le rhum, puis ajoutez le lait chaud en mélangeant bien.
Retirez du feu après ébullition et laissez refroidir la crème de manière à ce qu’elle atteigne la température ambiante.
À l’aide d’un fouet, travaillez le beurre et le sucre pour obtenir un mélange blanc et léger.
Puis, petit à petit, ajoutez la crème pâtissière presque froide en mélangeant très soigneusement.
Laissez refroidir un peu la crème au réfrigérateur, avant de garnir deux par deux les biscuits Amaretti.
dimanche 13 décembre 2009
mercredi 9 décembre 2009
mardi 1 décembre 2009
dimanche 29 novembre 2009
vendredi 27 novembre 2009
Biscuiti Fulgi de Zapada pentru Craciun / Biscuits de Noël Flocons de neige
200 gr. unt fara sare
250 gr. zahar
1 lingurita de vanilie
½ lingurita de gingembre
250 gr. zahar
1 lingurita de vanilie
½ lingurita de gingembre
1 ou
625 gr. faina
Mod de preparare:
1. Untul si zaharul se bat spuma.
2. Se adauga vanilia, gingembrele si oul intreg si se amesteca pana la omogenizare.
3. Se toarna faina in ploaie si amesteca pana la omogenizare.
4. Se formeaza un disc din aluatul obtinut si se pastreaza la frigider pentru 45 min.
5. Se presara faina pe o suprafata plana si se fac foi de cca. 6 mm grosime.
6. Cu ajutorul formelor “steluta “de biscuiti se decupeaza biscuiti.
7. Se coc cca 10 minute à 180°C (350°F), in tava tapetata cu hartie de copt.
8. Se racesc complet si se decoreaza cu glasaj royal.
1. Untul si zaharul se bat spuma.
2. Se adauga vanilia, gingembrele si oul intreg si se amesteca pana la omogenizare.
3. Se toarna faina in ploaie si amesteca pana la omogenizare.
4. Se formeaza un disc din aluatul obtinut si se pastreaza la frigider pentru 45 min.
5. Se presara faina pe o suprafata plana si se fac foi de cca. 6 mm grosime.
6. Cu ajutorul formelor “steluta “de biscuiti se decupeaza biscuiti.
7. Se coc cca 10 minute à 180°C (350°F), in tava tapetata cu hartie de copt.
8. Se racesc complet si se decoreaza cu glasaj royal.
Glasaj royal:
1 albus de ou
200 gr. zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie
Se bate spuma albusul, se adauga in ploaie zaharul si apoi sucul de lamaie.
Pentru un glasaj colorat se adauga 2-3 picaturi de colorant alimentar.
1 albus de ou
200 gr. zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie
Se bate spuma albusul, se adauga in ploaie zaharul si apoi sucul de lamaie.
Pentru un glasaj colorat se adauga 2-3 picaturi de colorant alimentar.
200 gr. beurre non salé
250 gr. sucre
1 c. à thé vanille
250 gr. sucre
1 c. à thé vanille
½ c. à thé gingembre
1 oeuf
1 oeuf
625 gr. farine tout usage
Méthode :
1. Battre en crème le beurre et le sucre.
2. Ajouter la vanille, le gingembre puis l'oeuf et battre jusqu'à homogénéité.
3. Ajouter la farine et mélanger jusqu'à homogénéité.
4. Former un disque et emballer dans du papier ciré. Réfrigérer 45 minutes.
5. Sur une surface enfarinée, abaisser la pâte à 0,6 cm d'épaisseur.
6. Découper des étoiles à l'aide d'un emporte-pièce d'environ 9 cm.
7. Déposer sur une plaque à biscuits tapissée de papier sulfurisé en espaçant de 5 cm .
8. Cuire environ 10 minutes à 180°C (350°F), les biscuits soient légèrement dorés.
9. Refroidir complètement avant de décorer.
10. Garnir la surface de glace royale.
1. Battre en crème le beurre et le sucre.
2. Ajouter la vanille, le gingembre puis l'oeuf et battre jusqu'à homogénéité.
3. Ajouter la farine et mélanger jusqu'à homogénéité.
4. Former un disque et emballer dans du papier ciré. Réfrigérer 45 minutes.
5. Sur une surface enfarinée, abaisser la pâte à 0,6 cm d'épaisseur.
6. Découper des étoiles à l'aide d'un emporte-pièce d'environ 9 cm.
7. Déposer sur une plaque à biscuits tapissée de papier sulfurisé en espaçant de 5 cm .
8. Cuire environ 10 minutes à 180°C (350°F), les biscuits soient légèrement dorés.
9. Refroidir complètement avant de décorer.
10. Garnir la surface de glace royale.
mercredi 18 novembre 2009
samedi 14 novembre 2009
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