Mon blog utilise des cookies pour améliorer votre navigation. En continuant votre navigation, vous en acceptez l'utilisation OK En savoir plus

Mes gâteaux

Mes gâteaux

jeudi 22 janvier 2009

Rulada cu vanilie, cocos si pepene galben


Ingrediente rulada:
4 oua,
¾ cana de zahar,
¾ cana de faina,
½ lingurita coaja de portocala,
1 lingurita praf de copt se amesteca cu faina,
2 linguri cacao,
1 lingurita esenta de rom.

Ingrediente pentru crema:
1 plic de budinca Dr. Oetker, dar folositi la preparare doar 250 ml. lapte,
2 felii de pepene galben taiate marunt si bine scurse de suc.

Mod de preparare
· Se preancalzeste cuptorul la 400 grade Fahrenheit.
· Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava 25cm x 35cm .
· Se bat albusurile spuma.
· Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu zaharul timp de 5 minute pana se dizolva zaharul, se adauga romul, coaja de portocala, iar apoi albusurile spuma.
· La faina se adauga 2 linguri de cacao si praful de copt.
· Faina se toarna in ploaie peste compozitia de galbenusuri.
· Compozitia se toarna in tava tapetata si se coace 10-12 minute.
· Se rastoarna pe un prosop umed presarat cu nuca de cocos si se ruleaza pana se pregateste crema pentru umplut.
· Se face budinca folosind doar 250 ml lapte si se rastoarna intr-un bol tinut in congelator. Se amesteca din cand in cand pentru a se raci cat mai repede.
· Dupa ca s-a racit budinca o amestecam cu pepenele maruntit, derulam foaia de rulada si o ungem cu budinca.



· Se ruleaza din nou cu grija si se lasa la rece 3-4 ore.
· Se taie in felii de 1.5 – 2 cm si se poate servi cu sirop de fructe, frisca sau ca atare.

4 comentarii:

Anonyme a dit...

Hello Davella,
Merci, merci, pentru vizita si tot.
La voi se vorbeste franceza nu? sau
engleza? sau amestecat?
Imi place rulada; dupa vanilie ma topesc (nu, nu slabesc, sa nu intelegi gresit, hahaha) iar pepenele galben aromat, buna combinatie; cu nuca de cocos nu prea ma impac desi folosesc des; imi place mirosul de la cosmetice mai ales la bronzol!!!

DAVELLA CULINAR a dit...

Ma bucur ca iti place rulada mea. Daca tot nu agreezi cocosul,cand vei manca o felie din rulada mea, am sa ti-o servesc cu frisca. Ce spui?! Privitor la intrebarile tale; aici in Quebec se vorbeste si franceza si engleza si...amestecat. Dar daca nu stii franceza, esti mort! O seara minunata !

Anonyme a dit...

Hello Davella,
am vrut sa fac o gluma, adica sa-ti
scriu citeva cuviinte in franceza...
pur si simplu m-am blocat...nu-mi mai
amintesc NIMIC; de vorbit asa si asa,
insa de scris RIEN, RIEN;
XoXo, Nina

DAVELLA CULINAR a dit...

Buna Nina! Este de apreciat intentia ta cu franceza, dar atata timp cat avem sangele de roman in vine este OK. O seara minunata si o saptamana incarcata pozitiv!

Print Friendly and PDF
 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design