lundi 18 avril 2011

Brioches roulées aux chocolat et canneberges séchées / Melcisori cu ciocolata si merisoare

Pastele este una dintre cele mai mari sarbatori religioase ortodoxe. Meniul de Pasti este format din retete traditionale: oua vopsite, bors din miel, friptura de miel, drob de miel, iar cozonacul si pasca sunt la loc de cinste.

Desi suntem in post, bunica si mama mea foloseau primele 2 zile ale acestei saptamani pentru a “incerca” drojdia si faina pentru cozonac si pasca. Conform traditiei de familie, mi-am propus sa le urmez exemplul. Asa ca din aluat de cozonac, am “fabricat” niste melcisori pufosi. Si pentru a fi pe placul familiei, am folosit crema de ciocolata si merisoare (canneberges).

Le Pâques est une des fêtes les plus religieuses orthodoxes. Le menu pour le Pâques se compose de recettes traditionnelles: les oeufs teints, la soupe d'agneau, rôti d'agneau, le pain à la viande d’agneau, le pain brioché sucré, etc.

Bien que nous sommes dans le post, ma grand-mère et ma mère utilisait les deux premiers jours de cette semaine pour «essayer» la levure et la farine pour le gâteau et du pain. Conformément à la tradition que je voulais essayer la farine et la levure. Donc, je "fais » certaines brioches moelleuses et j'ai utilisé la crème au chocolat et les canneberges.




5 comentarii:

  1. Deci faina e foarte buna si o poti incerca linistita de paste.
    Melcisorii sunt si ppar deliciosi!!!
    Pupici si sarbatori pascale linistite alaturi de cei dragi

    RépondreEffacer
  2. Uau ,ce bine arata ,salivez,cred ca au iesit super deliciosi melcisorii tai!Iti doresc un paste cat mai fericit,draga mea alaturi de cei dragi tie!pupici!

    RépondreEffacer
  3. Minunati melcisiorii..arata de nota 11.Va dorec sarbatori fericite alaturi de cei dragi si sa ne aratati bunatatile pregatite!!!

    RépondreEffacer
  4. Deliciosi trebuie sa fie ca arata f bine!
    Sarbatori luminate! Paste fericit!

    RépondreEffacer
  5. Un Paste fericit alaturi de cei dragi! " HRISTOS A INVIAT"

    RépondreEffacer

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design