dimanche 28 novembre 2010

Mini croissants aux abricots secs


Ingrediente:
250 gr. margarina fara sare moale
12 linguri faina
4 linguri apa
1 lingura otet
Mod de preparare:
Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pe planseta infainata se taie margarina cubulete.
Se adauga pe rand cate o lingura de faina, o lingura de apa, framantand aluatul direct pe planseta de lucru. Le sfarsit se adauga otetul si se mai framanta un pic.
Din aluat se fac apoi 4 bilute, din care se vor intinde direct foile.
Pentru a obtine o forma frumoasa eu am taiat cornulete cu un cutit dantelat.
Cornuletele se pot umple cu ceea ce avem prin casa: caise confiate, rahat, gem, nuca, mac,etc.
Se coc in tava unsa la foc mediu cca 15-20 minute.
Se tavalesc fierbinti prin zahar vanilat.
Se pot pastra in cutii ermetice pana la 1 luna.( daca rezista si nu aveti “soricei” mici si mari prin casa??!)






10 comentarii:

  1. mmmm,,,,,ce bune trebuie sa fie,,,,iau si eu un cornulet,,,asa de pofta,,,o zi frumoasa!

    RépondreEffacer
  2. vai ce frumoase ti-au iesit cornuletele si ce pofticioase sant!!!!!!!mie poftaaa!te pup,o seara buna!

    RépondreEffacer
  3. Ce bine arata si cred ca sunt delicioase! Esti o maestra ce sa mai!
    Tot ce faci cu manutele alea iese deosebit de frumos si gustos!

    RépondreEffacer
  4. mmm.. Davella ce bine arata cornuletele..

    RépondreEffacer
  5. Cum poti sa le tai asa perfect???Eu nu sunt in stare sa trasez o linie dreapta nic cu rigla :)

    RépondreEffacer
  6. Buna.Va rog frumos sa imi spuneti unde pot gasi aceasta reteta pentru cornuletele din poze? Multumesc mult pentru raspunsul pe care il astept

    RépondreEffacer
  7. Buna Chriss si merci de vizita! Am scris pe blogul tau reteta pentru cornulete. Sa-mi spui cum ti-au iesit. Pupici si succes!

    RépondreEffacer
  8. Ce bine arata si cred ca sunt delicioase o zi frumoasa

    RépondreEffacer
  9. CAISE USCATE, NU "CONFIATE"! (vezi DEX: produs confiat=fiert in zahar si uscat)

    RépondreEffacer
  10. intradevar am probat diferite retete dar cele mai fragede si bune sunt acestea. multumesc de reteta

    RépondreEffacer

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design