jeudi 28 mai 2009

Cake parfumée à l'orange et au pavot / Chec parfumat cu portocale si mac

Este un chec foarte parfumat si pufos pe care il puteti asocia minunat cu un ceai, o cafea sau cu un pahar de lapte.

Ingrediente:
3 oua,
1 cana cu faina,
1 cana cu zahar,
3 linguri ulei,
1 portocala intreaga rasa,
1 pliculet zahar vanilat,
¾ lingurita praf de copt care se amesteca cu faina,
2 linguri mac,
unt si faina pentru uns si tapetat tava,
zahar pudra .

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema fina.
Se pune cate 1 lingura cu ulei si se amesteca bine dupa fiecare.
Se adauga portocala intreaga rasa. Fiind foarte pronuntat aromata, eu nu am pus decat coaja de la o jumatate de portocala.
Se incorporeaza faina « in ploaie », iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Se preancalzeste cuptorul la temperatura de 350 grade Fahrenheit.
Se unge o tava mijlocie cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna aluatul in tava de copt si se coace cca 40-45 minute la 350 grade Fahrenheit.
Se scoate la racit si se pudeaza cu zahar pudra.



4 comentarii:

  1. foooooaaaarte bine arata checul tau,am impresia ca ai simt aroma deja.mmmm,ce-as manca si eu o felie..generoasa.

    RépondreEffacer
  2. Hallo Davella,

    Introducerea la Mac face Ckeckul ästa foarte interesant.Se portriveste bine cu Portocalele. Compliment

    Salutäri

    RépondreEffacer
  3. Am notat reteta!
    Un premiu va asteapta la mine pe blog.

    RépondreEffacer
  4. davella,ce arome ai impletit tu acolo?suuuper!am ceva premii for you!

    RépondreEffacer

 

*DAVELLA CULINAR* Template by Ipietoon Cute Blog Design